10 år har gått igen

Det är toi år sedan vi trodde att joden skulle gå under, eftersom att det skulle bli ett nytt århundrande. Ja det har hänt mycket på tio år, jag har blivit mamma, jag har träffat min livskärlek Jens (hoppas jag), flyttat några gånger, tagit mig ur anorexin, fått jobba med det jag har haft som en dröm (prematuren, barnkliniken) jag har träffat nya många vänner en speciell person har jag kommit mycket nära å det är min egen lille bror. Vi var som hund å katt när vi var yngre å nu ringer vi varandra nästan varje dag, det trodde nog ingen när de såg hur vi slogs både fysikt å verbalt. Jag har varit utomlands tre gånger plus norge där jag hämtade våran förra katt Osiris som dog i fjol.

 Det är bara några av allt bra som har hänt, sedan finns det vissa tråkiga saker som har hänt som att mamma p pappa har gått bort, men de finns fortfarande kvar som små änglar å tittar ner på oss Tommy å mig jag vet att de skulle vara mycket stolta över oss om de levde. Det är förstås synd att de inte får uppleva det med oss. Som Nils t ex å vad bortskämd han skulle ha blivit mamma skulle ha vilja ha han varje helg, hon skulle nog nästan inte ha släppt han en sekund å pappa skulle ha tagit med han ut till skogen och till sjön, fiska med han både vinter och sommar. Det är tråkigt att veta att Nils inte fick chansen att träffa sina morföräldrar men han har ju farmor å farfar, morbror å faster som är så snälla mot honom.

Ja tio år går fortatare än vad man tror, å jag hoppas att vi får tio år till med många nya äventyr. Fast nu ska vi ta ett år itaget vi får hoppas att det här året 2010 blir ett bra år nte fprtsätter som det här året 2009 har slutat.

Jens har ringt å de har sagt att de har tagit prover å en special läkare har kollat på handen, det ser bra ut så nu väntar de bara på ett prov svar så om det ser bra ut får han åka hem. Hoppas hoppas...................

Kramen

Nyårsdagen

Ja får se om Jens å resten av familjen får fira tillsammans. Han kom hem igår men han känner sig inte pigg idag så han ska åka in nu igen för att se vad de säger. Jag hoppas att det går bra för honom. Han kanske har lärt sig något av det här, det har jag iallafall att om man blir biten av en katt ska man åka in på en gång för behandling. Jag visste inte att kunde bli så allvarligt.
Hur som hellst får inte Jens göra ngonting alls på två veckor inte ens diska eller städa, men det är bara bra för mig att få röra på fläsket lite extra.
Vi har köpt en ny dator nu så att det är lite lättare att skriva med en dator som har alla tanjenter kvar, nästan lite för lyxigt när man inte är van.

Jag var ute och tog en promenad imorse det var jätte skönt att komma ut å röra på mig, det var meningen att jag skulle gå ut igår men då blev jag så trött så att jag somnade å sen var jag för lat fölt att kliva upp. Jag tycker att det är lättast att motionera på för middagen innan jag har hunnit blivit för slö.

Får se hur kvällen blir det var meningen att Mari å Per skulle komma men vi får se hur det går med oturs Jens, själv tror han att han blir inlagd igen jag hoppas inte det. Men det kanske är lika bra. Men Nils är iallafall hemma så vi får fira tillsammans. Vi var på coop förut å handlade massa mat det blev över 1000kr så jag hoppas att det blir något ikväll men annars får vi spara det till en annan dag.
Ska ta och städa av lite här senare det är vsaker å kläder överallt, hinner inte mer än ta bort Nils leksaker innan han tar fram det igen.

Återkommer senare när jag vet mer om hur det går för sjuklingen Jens. Jag ska börja kolla efter en lägenhet så att det blir lite lättare att ta hand om. Det bästa av allt vi slipper bo i ett bygg projekt...

Gott nytt år på alla!!!

Hälsar på hos Jens

Han är inlagd på avd 1 infektions kliniken på Sundsvalls sjukhus. Han och våran katt Lisa kom inte så bra överens i söndags, Jens skulle slänga ut henne när hon tog tag å bet Jens i handen och ville inte släppa. Efter någon timme svällde handen upp å han fick åka in på akuten, där han fick anibiotika intravenöst. Han fick ligga kvar på observations avdelningen på akuten fastande över natten sen på måndagen opererade de honom. Nils å jag var in och hälsade på han i går på kvällen men då var han mycket trött å sliten efter sitt lilla drama. Men idag är han piggare och det ser ut som att han har hämtat igen sig lite. Han får så lite och tråkig mat, så jag köpte med han lite godis och risifrutti.

Det är så tråkigt när inte Jens är hemma, jag vet inte vad jag ska hitta på, men i söndags var Tommy å hälsade på en stund. Vi vart barn på nytt å var ute och åkte kälke, lekte i snön och trivdes i det nya snö vita vinter landskapet. Nils däremot tyckte inte om att vara yte han tyckte att det var kallt å blåsigt. Vi tog en promenad å jag tyckte att det var helt underbart friskluft vinden som biter i kinderna. Jag blir så mycket piggare när jag varit ute, kan inte förstå varför jag inte går ut oftare hittar alltid på massa ursäkter.

Igår var jag ledig med Nils, var så trött fick göra allt för att hålla mig vaken. Kunde inte somna dagen innan låg å tänkte på Jens om hur de skulle gå för honom. Hellst av allt ville jag ha stannat kvar hos Jens men jag hade Nils hemma å det skulle nog inte varit så populärt. Men det känns så konstigt när jag inte vet vad som händer.

Idag har Nils varit på dagis å jag har jobbat, det gick väll så där idag, jag tror att alla hade pms. De var så sur å grinig själv försökte jag hålla humöret upp för patienternas skull.
Jag tycker att de som var här igår hos Jens å jobbade var så sur å grinig. Det kändes som att vi bara var i vägen å ville att vi skulle gå hem. Men vi var bara där en timme kanske och gjorde inte mycket väsen i från oss. Jens ville att vi skulle komma å hälsa på, han var inte så illa bara tagen av operationen.

Får se vad vi ska göra ikväll, Tommy var ledig så han skulle eventuellt komma förbi å äta middag. Det är så tråkigt att äta "ensam" det blir lätt att man bara äter macker, det är inte så skoj att laga mat. Det blir annat sedan när Min lite större älskling kommer hem. Får se om Lisa får leva sedan när Jens kommer hem.

Ha det bra i det underbara kalla vinter vädret! Får se hur länge det tar innan Jens börjar klättra uppför väggarna, jag flyttar in på Jens avd på sjukhuset.

Kramen 

Bilder




 Nils med sin favorit morbror Tommy!!




 Lilla söta Elvira



 Kusinerna Elvira och Nils




 Puss kalas




 Nils har nattat tomtarna

Jul jul strålande jul

Nej nu är det över, vi har haft en bra jul. På julaftonen var det en lååång väntan inan det var dax att gå ner till Jens syster Jenny där vi brukar fira tillsammans med svärföräldrar och syson och barn, inte Viktor i år var hos sin pappa. Först bär vi ner alla klappar å sen får vi bära upp alla fina klappar som vi fått av tomten. Nils fick många leksaker som låter hm....
Jag hade oxå varit snäll i år så jag fick oxå många fina klappar tex presentort, ny ängel, mortel, doftande duschkrämer från bodyshop m.m.
Vi åt mycket god mat å så kom tomten som sagt, Nils blev inte ett dugg rädd han blev bara glatt överaskad att se att tomten kom på besök hos just honom denna dag. Han fick som sagt ändå klappar även fast inte har varit så snäll i år (enligt honom själv). Det blev lite stressigt eftersom jag skulle i väg å jobba på självaste julafton, men jag fick iallafall tid till mina nära å kära. När jag sulle åka var Nils upptagen med att testa alla leksaker samtidigt så han hade absolut inte tid att säga hejdå till sin mamma.

Det var mycket barn på jobbet men det gick jätte bra att jobba natt både julafton och juldagen. När jag väl kom dit rullade det på och jag glömde bort att det var jul. Man kan säga att jag fick en extra julklapp att få mysa å trösta mina små vänner. De är så mysigt att sitta med ett barn i famnen det är så avslappnande. Jag förstår att många av våra föräldrar somnar ibland när se sitter "kängru", hud mot hud som är mycket bra speciellt för de prematura.

Igår på juldagen gjorde jag inte mycket hemma vi var ute en stund på kvällen med Nils så att han fick pröva sina nya lyxlängdskidor som han fick av tomten. Han tyckte att det var jätte roligt så länge det var plant men när det gick nerför blev det för bra glid å du lutade han sig bakåt å ramlade. Upp å stå igen bara!

Idag sov jag fram till ett sedan vaknade jag av att Jens å Nils kom hem som hade varit hos farmor å farfar medan jag sov. Sedan fikade vi lite å lekte med Nils julklappar, det är lite annat nu när han blivit lite äldre då är det lite roligare saker som bilbanor å keybord med mick. Han fick två spel av mig ett memory å ett annat spel med hundar som var anpassad från tre år. Vi skulle spela tillsammans men det slutade med att Jens å jag spelade nils följde inte riktigt spelreglerna. Jag tycker att det är jätte kul att spela spel men det gör inte Jens. Han offrade sig idag eftersom att det är jul. På tal om spel jag fick ett "spel" med över 400 frågor för den ultimata tjejmiddagen. Det måste användas någongång fram över, det bästa vore om vi kunde ha flyttat ner på  nedervåningen där det är lite mera plats. Nej nu måste jag synda på Jens, å vad roligt det skulle vara, eller vad tycker ni?

I kväll ska vi bara ta det lugnt å fortsätta att jäsa av alla choklad som man stoppar i sig. Vi åt julmat fjärde dagen i rad i dag, i morgon blir det något annat.
De ringde från jobbet förut å frågade om jag ville jobba i natt oxå, men jag sa NEJ. Fick så dåligt samvete efter, men jag vet hur jag blir när jag jobbar tre nätter i rad då är jag frånvarande å så sur i minst en vecka. Det är det inte värt.

Ska försöka lägga upp lite söta bilder sedan om det går.

Kramen

jul lov

Nu några dagar från bloggen skriver mer fram över. Har jobbat natt både julafton å nu juldan så att jag har inte haft någon energi till att skriva. Men lugn bara det kommmer..........

Kramen

Dagen före doppardagen

Granen är klädd, julklapparna inslagna, köttbullarna stekta och nästan färdig städat här hemma. Ja nu får det vara klart nu ska vi snart bara vara ska först ut å julhandla den sista julmaten bland alla andra som är ute i sista stunden. Även fast jag försöker att inte känna mig stressad blir jag det när jag kommer in i affären man kommer in i samma tempo som de andra automatiskt. Ska bli spännande att se om det finns någon julmat kvar med tanke på att alla verkar tro att det inte finns någon mat efter jul så därför är det viktigt att bunkra upp.

Jag har varit ledig idag med Nils vi tog sovmorgon ända till halv nio, skönt att sova ut men Nils var uppe länge igår kväll oxå. Tommy kom för bi en stund igår efter jobbet å tog en fika å busade med Nils. Han skulle jobba till åtta ikväll så han kunde inte komma på uppesittar kväll, tyvärr.
Det blir ingen bingolotto, tycker att det är så tråååååkigt att kolla på, spelade för två år sedan då vann jag 600kr det passade mig mycket bra eftersom att jag var mammaledig.

Elvy o Sven kom förbi förut med hunden Molly å lämnade julklappar, de åker vidare till skellefteå senare jag hoppas att det går bra det är mycket halt ute. Vilket jag antar att ingen missat. Nils blev glad att de kom förbi för då kunde han passa på att goasa med hunden Molly. Nu sitter han inne i tv rummet å kollar på barnpogram, han somnar nog snart. Vi var ute en stund på f.m å fixade lite saker men det tyckte han inte om, han är så förkyld stackarn så han vill bara vara inne å mysa.

Jens jobbar fortfarande men jag tror han är på väg hem snart. Det är skönt att vi får vara hemma alla tre ikväll å bara mysa. Det är så fint ute nu när det har kommit snö, det trodde jag aldrig men nu får det räcka tycker jag det ska vara lagomt som nu så att man får lite julkänslor. Men jag tycker att  det är dåligt med julmusik på radion fast de kanske väntar till imorgon.

Ska försöka ladda upp lite bilder senare, datorn är lite knasig idag.......

Kramen


Full rulle

Snart är det jul och det är mycket som ska göras innan jul, Jens har varir så duktig och städat nästan hela övervåningen. Vi har gått igenom garderober och skåp och slängt flera påsar med skräp som vi samlat på oss. Jag skulle hjälpa Jens med städningen på söndag men jag fick migrän så att det blev inte så. Var hemma igår eftersom att jag inte mådde så bra, men sedan på e.m städade jag undan lite och tog en promenad till birsta för att köpa de sista julklapparna.

Men vad folk det var ute igår. Alla är som gamar som måste köpa, Nils flirtade med butiksbiträderna och både choklad och karameller. Mums mums..........
Sen när vi kom hem damsög jag lite och vi käkade middag. På kvällen kom Mari å Per och Tommy på en liten julfika. Å vad glad Nils blev han var nästan lyrisk över att få träffa dem alla tre. Det är så roligt att se han så glad och lycklig. Vi bytte julklappar med varandra och pratade massa skit.

Skulle iväg å tända ljus på minnesstunden oxå men vi hann faktiskt inte det, tyvärr ibland är det som att tiden bara rinner iväg och ibland står den helt still. Det är kontigt det där tycker jag.

Jag jobbar dag i dag sen är jag ledig ända till julaftons natt, så jag ska försöka hinna göra allt som ska göras. Tyvärr jobbar Tommy så mycket nu så vi hinner nog inte ses så mycket innan jul, men vi satsar på nyår det här året istället.

Nej nu ska jag i väg å äta julmat, som avdelningen köpt av våra "trivsel pengar", tro inte att landstinget bjuder på något sådant.

Va roligt Jenny att du har hittat till min blogg, jag hoppas att vi kan ses någon gång!!

Kramen

Idag är det åtta år sedan

Jag kramade min mamma för sista gången. Den här dagen kommer jag aldrig att glömma jag minns den i minsta detalj. Vi skulle äta frukost tillsammans men mamma hade ont i magen så att hon gick å vilade sig på soffan, som hon aldrig lämnade den dagen. Det var fyra dagar kvar till jul men mamma hade inte börjat med den årliga jilstädningen så jag skulle hjälpa henne, hon hade inte köpt några julklappar heller. Hon brukade alltid vara ute i god tid, jag har funderat många gånger på om hon kände på sig att något skulle hända.

Jag skulle hjälpa mamma med städningen men jag gick ut en sväng medan mamma vilade, när jag kom tillbaka var hon sämre. Så jag gick i mot hennes vilja och ringde v.c, vi fick en tid på e.m. Mamma blev sämre, sämre, hon mådde illa kräktes hon brukade "klaga" men den här gången grät hon av smärta. Det var jobbat att se det gjorde så ont i hela mig att se. Jag kände mig dum och maktlös som inte kunde göra något.

Hon hade det jätte jobbigt å jag kunde bara se på, tillslut fick jag nog å ringde 112, jag måste ha hjälp jag visste inte vad jag skulle göra. Det kändes dumt på ett sätt att ringa å "störa" dem, mamma hade bara ont i magen, men mamma brukade ALDRIG överdriva å hon blev sämre. 
På SOS alarm frågade de massa frågor om mammas tillstånd, de misstänkte att det kunde vara en hjärtinfarkt. Mamma ville ha vatten att dricka men de sa att jag inte fick ge henne något att dricka.
De sa att de skulle skicka en ambulans men den var på väg ner till sundsvall med en annan patient, så att det skulle dröja.

Det kändes som att det tog en evighet innan de kom, vissa stunder trodde jag att de hade glömt bort oss. Mamma hade så ont hon sa "Snart dör jag, jag dör snart". Men försökte att övertyga henne om att det skulle gå bra, bara vi fick hjälp. På sjukhuset finns det bra personal som vet vad de ska göra (det var innan jag visste så mycket om sånt).

När ambulansen kom fick de lyfta över mamma på britsen rftersom att hon orkade inte ställa sig upp så ont hade hon. Jag frågade om jag fick följa med i ambulansen, å det gick bra jag satt fram å hörde mammas grät och nästan grät av smärta. Ambulans personalen var mycket trevliga och snälla, han som körde försökte att prata lite andra saker. De var till stor hjälp.
När vi kom in på akuten flyttade de över mamma på en annan brits, sköterskan tog prover å sa att vi skulle snart få träffa en läkare å få veta lite mera. Jag satt brevid mamma å höll henne i handen försökte att trösta henne.

Sen kom en läkare som kände å klämde lite å berättade att de skulle göra några ytterligare undersökningar (röntken å ultraljud) på magen. De sa att jag skulle vänta där å ringa hem till pappa det vore bra om han kom in oxå. Jag ringde hem till pappa han skulle åka in, Tommy har MYCKET svårt för sjukhus han klarar helt enkelt inte av det så han stannade hemma med sin då varande flickvän.

När pappa kom in hade de kommit tillbaka med mamma från undersökningarna, hon hade fått morfin mot smärtorna. Så hon var lugn men dåsig, vi blev flyttad till avd 8. Men de hade så många patieter så mamma fick en plats i korridåren, pappa å jag fick en varsin stol att sitta på brevid mamma. De frågade om vi ville ha lite fika men det var det sista vi tänkte på då. Vi satt där nån timme sen kom en sjuksyster å pratade med oss å sa att läget var stabilt, hon sa att vi skulle åka hem och komma tillbaka imorgon.
Jag gav mamma en kram å sa: "JAG ÄLSKAR DIG!" vad jag inte visste då var att det skulle vara sista gången jag såg mamma levande.

Vi åkte hem å mötte Tommy i dörröppningen, det första hanfrågade var om mamma skulle överleva. Ja men självklart sa jag det är stabilt nu. Hon är på rätt ställe jag känner ingen som har dött av magsmärtor.
Tänk vad fel jag  hade. Mamma dog på morgonen dagen efter på sjukhuset, hon föll ihop när hon skulle gå på toalettten. Det visade sig senare att hon slutligen fick en propp i lungan.
Hon var 54år för ung när hon dog. Tommy var bara 18 år gick på gymnasiet

Mamma kommer alltid att finnas i mitt hjärta å jag täker på henne varje dag, hon var en underbar människa med mycket kärlek och omsorg för andra.

En stor kram till er alla där ute en extra stor KRAM till min underbara bror Tommy. Ta hand om era nära å kära, du vet aldrig när du mister dem..........

En bild säger mer än tusen ord.......










                                               

Från ett till tolv

Förra helgen som jag jobbade hade vi ett barn när jag jobbade natten som var hade vi tolv. Det var verkligen full rulle hela tiden  satt inte många minuter. Som i går hade det kommit tre barn och det är flera på väg. Det är tråkigt för föräldrarna att de inte får följa en hel graviditet å sen oroa sig för följderna. Men det är ganska roligt när det händer något hela tiden. Sen har jag jobbat med super trevliga människor de här två nätterna, det ger mycket. En av tjejerna hade med sig kaffe med karamell smak igår som hon bjöd på. Det luktade så gott på hela avdelningen. Hon hade även med sig en mjölkskummare så hon gjorde latte åt oss allihopa. Det var jätte gott, så nu önskar jag mig oxå en mjölkskummare............

Har inte gjort så mycket de här två dagarna, har varit så trött å så är det så kallt ute men nu tror jag det "bara" är runt 10 minus grader. Skulle börja julstäda idag men hade ingen lust. Jens har varit mycket duktig i dag å städat datarummet ordentligt. Det blev mycket större där inne, TACK JENS!!!

I morgon är en speciell dag med många minnen som jag har ältrat en hel del. Skriver mer om det imorgon.

Kramen


Ska i väg å jobba sedan

Det är nattjobb som gäller nu två nätter. Det känns helt okej det är nästan väntan som är jobbigast. Det är ingen idee att börja göra något så att det känns som att jag bara sitter av tiden. Jens mådde lite bättre igår på eftermiddagen men nu har han fått tillbaka det ikväll. Men han vill inte åka in och kolla upp det, men det kan jag förstå de vet ju inte vad det kan vara å de gör inget åt det. Ta alvedon mot smärtan, ja ska han få problem med levern oxå snart kanske.

Hade en träff med min barndoms vän Sara idag, äntligen. Vi har haft lite svårt att hitte en bra dag som passar oss både, så är det när man har barn. Vi gick på Birsta och tog en fika, surrade lite om allt möjligt. Det var mycket trevligt, man behöver inte göra något speciellt för att det ska bli trevligt huvudsaken man har ett trevligt sällskap. Tack för idag Sara!!!

Mari kom en sväng förbi hemma hos oss igår kväll, stannade inte så länge. Vi var så trötta båda två, gick och la mig med Nils vid åtta men han ville inte somna förän Jens kom hem som var på möte. Själv skulle jag ha kunnat somna på studds, var så trött.
Ska försöka hålla mig vaken i natt, men vi har fått in en hel del dåliga små bäbisar som det ska pysslas med så ska nog inte vara så svårt. De små ska ha mat varannan timme har man lite otur så äter några på jämna å några på ojämna timmar. De som har varit inne ett tag äter var tredje.
Ska handla någon god dricka (loka eller bonaqua) inför natten brukar försöka att undvika att äta på natten, man får så ont i magen.
Hinner nog inte skriva något i natt. Till er som inte ska jobba säger jag God natt å sov gott.

Kramen


Ingen lucia

För Nils igår, han var inte så vra i magen i söndags så vi ville inte skicka i väg han. Så det var synd , det brukar vara så roligt att se de små, de är så avslappnad och vågar leva ut det brukar inte bli lika stelt som när det är "vuxna" som äe lucia. Var på julbord med Jens jobb igår vi var på lörudden, det var mycket fint där å vi fick mycket god mat. Det går inte att smaka på allt så jag riktade in mig på fisk avdelningen, Jens på efterätterna. Vi gjorde inte så mycket igår, satt mest inne och kollade på tv. Jo men just ja vi bakade lite kakor till jul.

Vi var hemma alla tre igår eftersom att Jens har fått så ont i magen. Han fick till och med åka in på akuten på kvällen, kom in runt halv åtta men fick inte träffa en läkare förän vid halv ett. Det är skandal tycker jag, det kommer inte att bli bättre i framtiden nu när det ska dra ner ännu flera känster. Det blir synd om de som jobbar för det är de som får ta det, alltså de på golvet inte de högre som skulle behöva ta det. Sen tycker jag att läkarna på Sundsvalls sjukhus inte är de bästa. Jag har inte haft någon bra erfarenhet av det de har gjort iallafall tyvärr.

Jens var ju inne igår, de hade tagit ultraljud på magen men de kunde inte se något. Han har fortfarande lika ont så han ringde till v.c idag där han fick en tid klockan halv två efter ett konstigt telefon samtal. Då tog prover men de visste inte vad det kunde vara. Ja kan förstå att det är svårt när det gäller magen, och när det är så diffust. Men då får de väll ta en bättre ammanes (TROR DET STAVAS SÅ). Något fel är det iallafall, han ska leva på flytande föda nu i några dagar. FAN ta dem om det skulle bli något. Ursäkta språket men jag blir så förbannad, det är som sagt inte första gången. Mamma åkte oxå in med magsmärter, de hittade ingenting trotts alla undersökningar de gjorde sen visade obduktionen att det var gallan, infektion i bukspottkörteln. Hallo de organen ligger i magen det var där det gjorde ont det var där de gjorde de s.k undersökningarna men hittade ingenting.

Ja jag tog en sväng på Birsta med Tommy innan jobbet, vi tog en snabb fika en super god Latte. Nils är på dagis idag. Kände att jag var tvungen att skriva av mig lite. Jag antar att ingen har missat att det snöar ute. Jippi!

Nej nu orkar jag inte gå och oroa mig längre först Nils å sen Jens, Ja jag säger då det nej Tommy håll dig i skinnet nu vill jag ha lite lugn och ro.

Krya på dig Jens, så ses vi ikväll hoppas jag!!!

Kramen

Stressigt igår

Det var nämligen så att Nils tog sovmorgon, viket betyder att vi oxå gör det automatiskt. Jens å jag vaknade vid nio men Nils sov ända till tio, men det var bra att han fick sov fär en gångs skull nu när han har varit dålig. Men det var inte riktigt vad jag hade planerat, jag tänkte att vi skulle kliva upp vid åtta göra iordning oss, äta frukost i lugn och ro för att sedan bege oss till Birsta. Nu tycker ni försås att jag är något dum som ska dit på en lördag två veckor före jul, det brukar vara lita andra människor där oxå. Eftersom att Nils har varit dålig hela veckan har jag inte haft någon möjlighet att handla dert jag verkligen skulle behöva tills i dag.

Hur som helst så blev det ganska stressigt i onödan, vet inte varför det blir så varje gång det inte går precis enligt planerna. Nils å jag tog en promenad dit, självklart ville han inte åka vagn utan han skulle gå. Vi gick tills han blev trött och ville åka. Vilet var bra men det ända jag tänkte på var hur många minuter jag skulle ha känat på att han åkt från första gången. När vi väl kom dit hittade jag ett par stuvlar på dinsko, tunika på Lindex å lite annat. Vi han med råge, men när man ända redan är stressad är det som att man inte kan slappna av utan lever kvar i den där världen. Förstår inte varför.

Det var fortfarande lugnt på jobbet iallafall, vi skulle få upp ett barn från iva men det kom aldrig. Vi såg på Robinsson i går, vilket jag inte brukar se i vanliga fall tycker inte att det har något värde längre. Eftersom att jag skuulle jobba dag i dag så sov jag över på gästrum det blev lättast så. Men det är så svårt att sova när inte Nils är bredvid, har blivit beroende tror jag. Somnade inte förän efter ett, vände mig tusen gånger försökte lösa korsord så att jag skulle bli trött. Men det gick inte. Jag tror att jag fortfarande var ganska stressad dessutom.

Tror att Nils börjar att bli bättre, jag hoppas det vi ska på julbord i kväll så att Nils ska få vara hos Jenny med familj. Jenny, du är så snäll som tar hand om våran lilla kille!!!

Har sett på lucia på tv nu på morgonen, sen hade en av de som jobbat natt gjort risgrynsgröt, men det känns som att det var lite väl mastigt på morgonen. Jag tror jag vet hur laktosallergiker känner i magen när de fått i sig fel mjölk. Nej nu ska jag i väg och jobba och ringa hem å höra hur natten varit. Men de kanske sover fortfarande. Vem vet, vem vet...............

Kramen

Julpynting

På jobbet igår, sånt sysslar vi med när ingen ser. Det var så att vi hade bara ett barn på fyra personal (minsta antal vi får vara) så hade de köpt nya granar som skulle kläs. Men ingen av oss hade någon speciell jul känsla, vem har det i det här trista gråa vädret. Inte konstikt att man kan bli deprimerad. Blä å usch.
Sen såg vi på nobelmiddagen, så såg min arbetsdag ut igår. Visst det är skönt när det är lugnt men då känns det ibland som att tiden står still.
Fick veta igår att det var fyra stycken till förutom jag som fick gå på våran avdelning (p.g.a vi inte jobbat så länge inom landstinget) tragiskt tycker jag. Det skulle vara lucia på sjukhuset i morgon men de hade inte råd att bjuda på lussekatter så en av oss hade anmält sig frivilligt för att baka till våran avdelning. Ja vad ska man säga...........

Är ledig idag Nils är fortfarande dålig, han var så pigg å glad igår när Jens kom hem vid halv två. Sen hade han kräks igen på kvällen å haft diareer, vi skulle ha varit in till stan å fika med en vän å hennes dotter. Men jag vågar inte ta risken att kräks det blir så mycket extra arbete. Får bli en annan gång. Vet inte vad vi ska göra idag, vi får se.

Kramen

Trött

Har inte sovit så mycket i natt, Nils har haft ont i magen så vi fick gå upp å byta på han han hade svårt att komma till ro. Lilla Nils han har varit så lessen nu på morgonen men nu ligger han å kollar på barnpogram. Det är så jobbigt att se han mår så dåligt. Men det vänder nog snart.

Det är den 10 december idag, nobeldagen. När jag var yngre var en av mina önskingar att få vara med på en nobelmiddag. Det är så ståtligt och vackert.  Att få klä upp sig, fixa håret. Men det är nog ganska stelt, då blir det så svårt att slappna av. Missar tyvärr sändningarna idag, ska jobba kväll men får nog se vilka klänningar de har iallafall. Har ingen aning om vilka som får pris, ja jag hörde att Barack Obama skulle få fredspriset i Oslo. Det är bra.

Det är en annan viktig sak idag, Johanna (en väninna) fyller 30 år! Välkommen till den lite mognare åldern. Ärligt talat tycker inte jag att det nån skillnad, ja jag har fått lite fler rynker å celluliter men det är livets gång vi blir alla äldre. Det är egenligen ingentinng man kan hindra på ett naturligt sätt. Sen finns det plastik kurigi men det är en annan femma. Ålderdomen kommer i kapp dem oxå efter ett tag, jag tycker inte man ska tänka så mycket på sånt där det gör dig inte lyckligare.

Nu vill Nils ha uppmärksamheten!

Kramen 

VAB

Idag Nils är fortfarande hemma, tyvärr så började det om idag kräktes på f.m sen har han haft diareer hela dagen. Men han springer å leker som vanligt ändå då det är bra. Men jag är så trött på att vara hemma å inte få träffa lite andra människor. Det var meningen att jag skulle ha jobbat idag men vi hade ingen barnvakt till Nils, det var tur att jag stannade med han nu när det har börjat om igen.

Jag fick en återblick (eller vad det nu heter på svenska) idag om hur det var när Nils var ny född å jag var mamma ledig. Usch va hemskt det var, vi gick på öppna förskolan, babysim, babysång. Men det blir ändå inte samma sak som när jag går å jobbar. Det är skönt tycker jag å få komma iväg få göra någon nytta och känna att jag behövs. Så klart det är mysigt med Nils men som nu när han är sjuk är det svårt att hitta på något. Vi bröt alla "världens lagar" idag å gick ut jag måste ha luft tänkte jag annars blir jag tokig. Det var meningen att vi bara skulle ta en sväng till Willys, för där gör det inget om man ser ut som en slusk" som vi gjorde idag. Men vad ska vi göra sen när vi kommer hem klockan var bara strax efter halv ett, å Jens kommer inte hen förän efter fyra. Så vi gick in på hm köpte ett par byxor åt Nils som han fick byta till, tänkte köpa en jacka oxå för den var så smutsig fast det blev inte så. Mamma sa alltid att man skulle vara hel å ren när var bland annat folk. Har tyvärr inte kunnat leva upp till det ibland eftersom att Nils är mycket duktig på att spilla på sig å bli lortig.

Vi tog en sväng på coop, där vi träffade Tommy å surrade lite. Vi avslutade det hela med att gå in på barnenshus. Vilket var ett stort misstag för Nils ville aldrig gå ut därifrån. Vi var inte hemma förän vid fyra. Så det blev några timmar. Vi har lyckats smitta ner alla birsta besökare idag, men det är smällar man får ta.

Nu ikväll har vi varit iväg och städat på dagis, det gick bra lika skönt varje gång det är gjort. Får se om Jens eller jag åker på någon magsjuka men en så länge verkar vi vara imun. Trots alla pussar å kramar vi fått/givit Nils.
Nu ska vi se på bonde söker fru när Nils å Jens kommer upp från grannarna.

Kramen

Nils är hemma idag

Från dagis men han har mått bra hela natten, somnade i soffan igår kväll vid halv åtta på magen med rumpan i vädret, gull unge. Så Jens å jag satt å beunrade han och såg på tv en stund, såg det här pogrammet på 4an mamma till en mördare. Det måste vara tungt att bära det på sina axlar, det är nog svårt för mamman att bli axepterad bland grannarna mycket skit prat. Men det är inte hon som har gjort det, förstår att hon vill försvara sin egen son till 100 procent. Ens barn är det bästa man har, jag försöker att vara rättvis när Nils är ute bland andra barn, jag tar inte hans försvar men om jag ser att något äldre barn är dum mot honom utan orsak då säger jag till. Jag skiter vad föräldrarna säger, men jag säger själv klart till om Nils gör något han inte får oxå. Men vissa föräldrar verkar tydligen inte bry sig någonting om vad barnen deras gör, sånt kan göra mig riktigt arg. Jag menar du har ändå ansvar för dina egna barn!!

Nils å jag har städat hela f.m dammat, plockat undan och dammsugit. Fast medans jag städade passade Nils på att se om tuschpennan fungerade så han testade den på b.l.a köksluckorna, barbapapa och sig själv faktiskt. Visst är han underbar. Vi han inte dammtorka golvet så att det får Jens göra i kväll. Vi blev precis klar med allt innan jag skulle iväg å jobba, vi har stått i hela dagen. Sen fick Nils vara hos farfar tills pappa Jens kommer hem, får se vart han ska var i morgon han verkar må bra iallafall men man ska vara hemma 48 timmar efter sista kräkningen. Det är lugnt på jobbet iallafall så att det skulle inte göra något om jag måste vab.
Vi får se............

Kramen


Vårbacken

Det är Nils dagis som jag har varit och jobbat på idag, det gick super bra men det var inte så många barn å så var det trevliga föräldrar som jobbade idag. Tiden gick jätte fort, fast det blev lite "körit" när det var en timme kvar ungefär. Det var nämligen så att våran älskade son kräktes två gånger, han ville inte ha något mellis men jag trodde att bara berodde på att jag var där. Men han mådde så klart illa stackarn, så att det blev till att sanera. Men han är inte speciellt påverkad annars han sprang å lekte innan och även hemma, men han får så klart stanna hemma från dagis minst två dagar.

Tommy vågade sig hit en sväng i kväll, jag bjöd på middag å så fick han en påse lussekatter. Vi var en sväng på toys`r´us oxå men jag har som vanligt beslutsångest.......
Sen när han skulle gå ville Nils ha en puss, men där gick gränsen men det kunde inte Nils förstå han blev alldeles förstörd. Nils har inte kräks något mer sen vi kom hem, men vi har laddat med blåbärssoppa och majs välling. Han är inte sugen på någonting men det förstår jag det finns nog inte en människa som vill äta vid magsjuka. Han som nästan aldrig har kräkts förut blev ganska förvånad när det hände. Ja vi får hoppas att inte vi får något, men det är svårt att inte krama honom. Samtidigt känns det som jag mår illa själv när jag hör och känner aromen av hans rapningar. 

Ja i morgon är det arbete igen det var ett tag sedan. Som svar på din fråga Jenny, så är det Nils den här gången. Men du kanske inte är så intresserad efter det som hände denna gång?????????

Kramen 

Helgen är över

Och det är måndag igen, jag önskar att det kunde vara fredag igen så att jag kunde få uppleva den åter. Men det fungerar inte riktigt så, som när jag gick i skolan fick jag nästan ångest på söndag kvällarna för det var som att jag inte hunnit med det jag skulle göra. Ibland tyckte jag att det var tråkigt på loven men det var lika tungt sen när jag visste att det var slut på sovmorgon å lata dagar.

Men vi har haft en bra helj om jag ska sumera den, handlade lite julklappar igår efter det bakade jag nya lussebullar på vanligt vis, det blev mycket bättre de blev inte så snygg men vi kan inte slå ihjäl någon med dem. Så att ni slipper sånna rubriker på löpsedlarna. Jens städa data rummet igår blev bra, vi kom överens om att vi ska försöka låna bort han nån dag före jul så att vi kan göra en storstädning det behövs. Någon som anmäler sig frivilligt?????
Senare på kvällen åkte vi på travet, där jag äntligen vaccinerade mig, det gjorde inte ont när de stack men när sprutade in det gjorde det ont tycker jag. Har inte haft några biverkningar, haft lite ont i armen bara men det får man räkna med.
Nils har varit lite små trottsig den senaste tiden, men det är precis som att han ska testa oss när vi är alla tre. För så där är han aldrig när jag är med han själv, får se hur det går på fredag när han ska vara hemma med mig utan Jens.

Ska snart ut i det här tråkiga vädret å vara på dagis några timmar eftersom att personalen har planeringsdag, får se hur det går idag det är sista före jul.

Kramen  

Nils är hemma igen

Efter att han har sovit hos hans kusiner Viktor å Elvira, vi var bjuden på middag hos våra underbara vänner. Vi fick som vanligt super god mat och gott att dricka. Vi satt å surra om allt och inget men vi var hemma till halv ett, så att Nils fick stanna kvar hos faster Jenny.

Men det var jätte svårt att somna, sen vaknade jag flera gånger, det hade varit samma sak för Jens vi är inte van att inte han sover i mellan oss, så att det bir så tomt. Fast när vi var och hämtade han nu på morgonen ville han inte alls gå hem, han blev besviken över att vi kom. Det är ett gott tecken, han hade skött sig å sovit bra. Viktor sa att han inte hade kunnat sova på hela natten, men så lät det inte på Jenny å Magnus. Jag förstår att det kan bli lite för mycket för han, när inte är van det kan vara skönt att ha lite lugn å ro ibland.

Eftersom att vi (Jens) drack igår måste vi vänta lite med att ge oss ut på vägarna, tänkte försöka börja handla lite julklappar. Det regnar ute så att det är inte så roligt att hitta på något ute, vi hade planerat en promenad i skogen med massäck men det ser ut som vi hamnar på Birsta och en fika på något kafe. Får se om Jens å jag kan hålla sams.

Ha en bra dag!  :)

Kramen

Julmarknad

Men vi startade dagen med att kolla på Emil i lönneberga, det tyckte Nils var mycket intressant han satt som klistrad framför tv.

Sen efter frukosten gick vi ut och Nils ville absolut att vi skulle ta fram snowracern, så att vi körde runt med den lite tills Jens kom hem efter hans jakt som var på bäver denna gång, som tur var utan byte. Efter det for vi en sväng till farmor å farfar där Nils hittade massa roliga leksaker som vanligt ville han inte åka hem men jag å Jens hade lite andra planer. Så att eftersom att det är lördag å bara några veckor till jul åkte vi till Birsta eller rättare sakt den här nya affären Brand world, som säljer billigare märkes kläder. Hittade en hel del men idag blev det hanskar och tröja till Nils. Åt mig själv köpte jag nya skor (eftersom att de andra börjar läka in vatten), en tröja och ett par vantar. Ja det var ett måste, skulle behöva köpa en mössa oxå men hittar ingen som jag passar i.

Vi skulle träffa Mari vid halv ett på norraberget, men jag blir så rastlös av att vänta så att vi åkte upp tidigare och det var ganska mycket folk där. Vi köpte inget förutom hamburgare å kaffe. Nils fick hälsa på tomten, klappade en alpacka som var "uppstoppad", passade på att bajsa två gånger så att vi blev tvungen att byta på minitoaletten. Men det gick det oxå, annars var det trevligt fick inte köpa tunnbröd för det var slut när vi kom. Nils var mycket duktig hela dagen och han har lyssnat när jag sakt till han.

Nu ska jag göra mig i ordning tills i kväll...........

Kramen     

Lördag morgon

Jag är vaken men Nils sover i våran säng, Jens somnade i soffan franför tv. Vi såg flickan som lekte med elden i går efter att Nils somnat, jag tycker första var bättre det känns som att de hoppade lite och inte tog med vissa viktiga detaljer.

Jens var och vaccinerade sig i torsdags, han har haft jätte ont i armen och känt sig lite hängig men det brukar gå över. Själv har jag inte gjort det ännu, var förkyld när de gjorde det jobbet, får se om jag ska ta den eller inte. Jag vill inte riskera att smitta Nils men samtidigt känns det fel att spruta in ett gift i kroppen fri villigt. Och skulle jag nu få denna grissjuka så bygger kroppen upp ett bättre försvar om det sker den "naturliga vägen". Jag tillhör ingen riskgrupp så, så dålig tror jag inte jag skulle bli.

Nog pratat om grissjukdomar det är så skönt att kunna kliva upp själv i lugn och ro, göra det jag känner för utan att stressa. Det har snöat lite ute, det blir mycket ljusare ute och jag får lite julkänslor iallafall, men de blir väll mindre desto äldre man blir. Jag tycker ändå att den är till för barnen, jag saknar många gånger julen hemma i Erikslund. Vi gjorde inget speciellt men vi var ändå tillsammans och kunde ta del av varandra. Jag saknar mammas goda mat som var gjord med mycket kärlek. Jag saknar de små sakerna som vi ändå gjorde, det var alltid middag efter kalle sen satt vi å pratade och kollade på tv. Karl-Bertil var hedlig i våran familj, det kunde vi inte missa det var alltid alldeles tyst i rummet förutom tv. Jag vet inte men det var något specellt, sen fikade vi mammas alla goda kakor som hon hade bakat till jul. Ibland såg vi på Svensson-Svensson medans vi delade ut julklappar och beundrade vad vi fått. Jag hade alltid ett litet pirr i magen på morgonen när jag vaknade men det var inte spänninge över att få uppna alla julklappar. Nej det var den där känslan att vi skulle vara tillsammmans alla fyra, det var inte massa andra saker som skulle göras.

I dag är det julmarknad på södraberget, så Nils och jag ska dit med Mari. Varken Jens eller Per ville följa med jag förstår inte varför?! Jo just det båda tycker att det där med att gå runt i affärer är överskattat, fast nu ska vi på en marknad men de tycker att det är samma sak. Jag tycker att det är skönt att komma ut lite och träffa lite andra människor och så får Nils se något annat än dessa tråkiga väggar. 

Senare på kvällen är vi bjuden på middag hos Mari o Per det ska bli roligt att få ta del av deras sällskap å njuta av god mat. Våran lilla "skrutt" ska få vara hos faster Jenny och kusinen Viktor, vi får se om han sover över eller inte. Det beror på när vi kommer hem, ibland känns det "tryggare" att ha han hemma, jag litar på Jenny men tänk så vaknar han och saknar sin mamma och jag inte finns där. Han har bara sovit över två gånger, han är nybörjare.

Men först av allt ska vi äta frukost tillsammans alla tre i lugn och ro, njuta av att alla är hemma i helgen!!!!

Kramen

Ingen vanlig dag

För idag fyller en mycket speciell person år, hon är en otrolig människa som tänker på allt och alla. Hon har ett stort hjärta och jag tror inte det finns många i ånge med omnejd som inte har fått tagit del av hennes omtanke och omsorg. Det finns inte många som inte vet vem hon är.
Jag kom i kontakt med henne första gången när jag var på min sista praktik på gymnasiet, hon jobbade som personlig elevassistent. Jag tyckte om hon redan från första dagen jag träffade henne, jag hade en jätte bra praktik, där jag fick lära mig mycket om verksamheten men även mig själv. Jag presenterade henne för min mamma och min familj, villket gjorde att vi fick mycket bra kontakt med henne alla fyra. Jag var ofta hos henne när det var jobbigt, hon tog med mig ut när hon såg att jag mådde dåligt. Hon visste hur allting låg till men hon pressade mig aldrig eller tjatade. Hon fanns bara där som en "skyddande ängel".

Sen när mamma gick bort fanns hon där hela tiden som tröst och stöttning för  oss hela familjen. Vi visste att hon menade det hon sa och var ärlig i sin omtanke. Hon hjälpte oss t.o.m med julmaten det året (mamma dog 21dec 2001). Hon förstod hur det kändes, min bror Tommy har alltid haft svårt att prata om känslor (förutom mamma) med andra människor, men med henne kunde han öppna sitt hjärta och tala om hur han kände. Det hade aldrig hänt innan eller efter det. Hon har även hjälpt mig så mycket efter det. Ni som känner mig vet att det har gått lite upp och ner (som det gör för alla).

Men jag vill tillägna detta inlägg till denna speciella person. Med att säga TACK FÖR ALLT, DU ÄR SUPER!!!!

                                               ETT STORT GRATTIS TILL DIG BERITH!!!!

Haft migrän

Men nu börjar det att bli bättre, mår inte illa längre och är inte lika trött. Sov mest i går det var meningen att jag skulle ha tränat med Per och Mari men det blev inte så. Senare på kvällen var Jens i väg på möte på dagis så att jag var ensam med Nils, han var så duktig och tog hand om både sig själv å sin sjuka mamma. När vi skulle sova vill han att jag skulle läsa bok men jag förklarade att jag inte kunde, då läste han själv tills han somnade över mig. Det var svårare när han var bebis när han behövde omvårdnad hela tiden, Jens kunde inte stanna hemma för att jag var dålig.

Mamma hade oxå migrän, hon hade det jätte jobbigt, ibland blev jag nästan lite sur att hon inte kunde vara med oss. Samtidigt var jag rädd eftersom att jag inte hade någon kontroll över situationen, visste inte hur hon egentligen kände eller när hon skulle bli bättre.

Det är samma sak om det är någon som står mig mycket nära gör sig illa eller blir sjuk. Min pappa hade en förmåga att skära sig på vassa saker och göra sig illa med yxor. Jag minns en gång när jag var i tioårs åldern och pappa sågade sig i tummen med vedkapen och mamma sa att jag skulle gå och hämta något att linda runt men jag klarade inte av att det. Å pappa skrek att han hade sågat av sig tummen, så när de hade åkt in på sjukhuset. Gick jag bakom huset där vedkapen stod för att se om tummen låg kvar där. Men så illa hade det inte varit, pappa förstorade ofta upp saker.

Ja jag kan förstå varför jag är så bra på att göra mig illa på vassa saker, ramla av cyklar m.m.
Men jag valde ändå att jobba med det jag gör, men det är en spännande värld.
Det är många som tycker att jag ska läsa vidare till sjuksyster, men jag vet inte om jag vill. Jag vill lära mig mera om kroppes anotomi, sjukdomar å mediciner å sånt, men jag vet inte om jag klarar av att ta ett så stort ansvar som de har. Jag måste fundera på det hela.

Pratade med Tommy innan, han undrade vad jag ville ha i julklapp jag har ingen aning det är svårt tycker jag varje år men sedan efter jul kommer jag på hur mycket som helst. Själv har jag inte börjat handla julklappar än, det blir väll sista veckan med alla andra köpgalna.
Ja ja det ordnar sig

Kramen

En bild från Öråker idag

 


Vackert men samtidigt lite sorgligt......

En mörk dag

Har inte kunnat sova något i natt, har legat och fundera på det mesta. Ringde och sjukanmälde mig känner av migränen idag.
I bland önskar jag att det kunde vara så här mörkt en hel dag, så att jag kunde ligga kvar i sängen med gott samvete, idag ska jag bara sova hela långa dagen. Känner inte för att kliva upp. Jag vill inte bli sjuk till helgen när jag är ledig, Jens oxå är hemma.
Trenden kanske vänder redan i morgon, vem vet, vem vet???

Kramen

Tänk positivt, tänk positivt.......

Ja nu har domen kommit, jag har jobb till sista januari 2010 sen får jag inte jobba kvar lägre. Det är så att jag fick en tjänst på sjukguset nu i november och sen vart det klart att de första 100st skulle få gå 1dec 09, och jag är så klart en av dem. Men jag har uppsägningstid till sista januari. Så att det var en härlig julklapp, eller inte. Jag förstår inte hur de tänker egentligen, personalen på avdelningarna hinner inte med sig nu hur ska det bli sen. Ja vi får undvika att bli sjuk eftersom att vården är inte bra nu och den blir inte bättre tro mig.

Ja ja jag har varit på 44an idag precis som jag trodde, det har väll gått ganska bra men det känns tungt ändå att göra något när jag snart inte får vara kvar. Jag tror att jag ska vara på 45an imorgon.

Såg ni att svärfar var i tidningen idag i st, Nils har varit hos frisören oxå han hade varit jätte duktig som alltid och i morgon ska han fotas på dagis. Min lilla prins!!

SOV SÅ GOTT!

Kramen 

Pepparkaksbak och promenad.



Nils med Tommy som förare.



Nils är lite mjölig.




Nils njuter av solen



Se vad roligt det är att baka med morbror Tommy.

En ny dag

Med nya möjligheter, som man brukar säga. Ja det blev inget skrivande igår var lite upptagen med annat. Det var våran lediga dag i går, Nils och min vi hade bokat träff med Tommy hemma hos oss. Men han är inte lika pigg som oss på morgonen även fast vi tog sovmorgon till kvart i åtta. Så hinnan han kom tog vi fram ingridienserna till lussekatts bak det vill säga kungsörnens färdig mix och 2½ dl 45 gradigt vatten. Ja jag vet vad ni tänker, Eleonor som alltid brukade ha hembakat både tio sorters kakor och bröd. Och min mammma, jag tror hon aldrig en köpte färdiga bullar ens hem,  mariekex men där gick gränsen. Jag tänkte vara lite ekonomisk eftersom att saffran var så dyrt i år.
Ha vilken flopp, degen gäste aldrig, men jag tänkte att de blir säkert större i ugnen, ja Nils ormar (som han kallade sina konstverk för) blev lite större men nej. Jag får nog ta och dra mig till affären och köpa riktig affran och göra riktiga lussekatter.

Sen kom Tommy vid elva tiden han hade köpt med sig pepparkaksdeg (vilket min mamma oxå gjorde själv fråga mig inte hur hon hann/orkade).
Baka pepparkakor tyckte vi alla tre var roligt den första tiden, som vanligt tycker man nästan alltid att den där sista klumpen bara växer å växer. Det gick bra iallafall, första plåten blev bränd men sen när vi inte gräddade lika länge som det stod gick det betydligt bättre.
Nils deg tog slut fortare än våran även fast han inte gjorde lika många pepparkakor som oss, hm.......
När vi frågade han var degen var klappade han sig på magen, han är så mysig min lilla kille.

Eftersom det hade gått åt lite energi efter allt bakande tog vi oss lite fika, å vad gott det är med kaffe ibland...
Solen tittade fram oxå så att vi gick ut alla tre och tog en promenad runt Öråersvägen, det var halt ute men det gick bra å så var det så skönt att andas lite frisk luft. Nils åkte vagn den första biten men sen ville han gå så att det blev ingen motions runda, men det var skönt att bara vara och få umgås. Tommy frågade om han skulle köpa pepparkakshus oxå (som man bygger ihop själv) men vi var överens om att det inte var så bra. Det är fint och säkert roligt att få använda fantasin till att dekorera, men vi tyckte att det var synd att förstöra den goda stämningen.

Ja idag är det arbete igen, börjar klockan två, ska duscha å tvätta lite kläder innan skulle behöva städa men dammsugaren är trasig. Jens skulle fixa det ikväll tror jag. Det ser hemskt ut här hos oss men det är bara att gilla läget, tyvärr.
Känner mig trött idag men det brukar bli bättre bara jag kommer i väg, får se vart jag hamnar idag hoppas på neo men förmodligen blir det 44 eftersom ingen vill gå ner.

Ha en bra dag!!!!!

Lägger upp lite bilder sen igår senare.  

Kramen 

RSS 2.0