Länge sedan sist

Och jag har inte glömt bort att skriva eller slutat. Jag har bara inte haft så mycket att skriva om, åter kommer när det händer något nytt. Nu ska jag sova inför natten i kväll, hinner inte sova imorgon eftersom att jag ska till tandläkaren på f.m. Kan inte stjuta fram det besöket något mera nu, usch jag vill inte!!!!

Vi ses och hörs kramen

Fredag

Det blev inte några foto inlägg igår, jag kan inte skylla på tidsbrist snarare latmasken. Det blir så ibland. Vi gjorde inte så mycket igår eftersom att nils hade haft feber på kvällen kunde jag inte ta med mig honom ut. Så att vi satt inne hela dagen och ritade kollade på tv och spelade byggarebob bingo. Det var så tråkigt att bara stanna hemma, tredje dagen. Visst ibland är det skönt att få vara hemma men det finns gränser. Idag jobbar jag som vanligt skönt att jobba dag så får jag gå hem sedan tidigt. Det är inte så roligt att jobba helg men ibland har man inget val.

Var hos jenny med familj igår och firade tvillingarna, hon bjöd på fika å tårta. Nils satt å lekte på stolen när han skulle fika. Självklart ramlade han ner å slog munnen å näsan det blödde ganska bra men det gick fort över. Han blev mest rädd tror jag. Sedan fick han sitta med mig å äta tårta å så fick han låna freestylen av hans snälla och omtänksamma kusin viktor. Han var så trött när han kom hem så att han somnade på golvet i vardagsrummet. Nästa vecka är det kalas för tommy och elvira.

Jens ska nog iväg och riva på gamla huset senare ikväll så nils å jag blir själva men det måste göras, desto mer han är där desto fortare går det. Var där igår och kollade, jens har gjort ett jätte bra jobb det är inte mycket kvar på övervåningen. Den är nästan värst jag tror att det blir lättare nere men det luktar inte gått där inne så att man vill inte vara där allt för länge.

Sedan imorgon måste nils å jag hitta på något annars klättrar jag på väggarna, på kvällen kommer mari å per på middag, får se vad vi ska bjuda på. Mari ska göra efterätt, så att det slipper jag. Ska bli trevligt att träffa dem igen jag antar att det blir ganska mycket husprat.

Sitter å har lite ont i magen eftersom att tommy ska åka till göteborg idag å hälsa på en kompis, han skulle flyga direkt plan ner så att han skulle vara framme på en timme. Om allt har gått enligt planerna ska han vara framme nu. Hoppas att allt går bra, litar inte riktigt på flyg alla gånger. Men han skulle höra av sig när han kom fram sedan kommer han hem på söndag kväll.

Nej nu ska jag jobba ha en bra dag allihopa

Kramen

Jens 28 år!!

Idag fyller min käraste år, han börjar bli gammal snart 30 år. Men jag kan lugna alla "minderåriga" att det är helt ok att vara 30 år fyllda. Själv får jag fortfarande visa leg på systembolaget, inte så roligt för varken mig eller den som sitter i kassan. Jenny fyller oxå år idag (så klart) grattis till dig oxå, vi kommer senare i dag.

Jens visste inte vad han ville ha så att igår var hela familjen i väg till Birsta för att kolla på vad han vill ha, det blev en vårjacka från hm å ett påskägg från oss. Nils var inte alls på shopping humör igår han var grinig å sur å ville inte alls göra som vi sa. Sedan när vi kom hem kom Mari en snabbis å vi satt å pratade några timmar, men då sken Nils upp som en sol när han fick se henne.

Men han somnade nästan på stolen efter fikat så att han fick gå och lägga sig, senare på kvällen innan vi skulle sova, vaknade Nils å var alldeles otröstlig. Kände att han var varm å tog en temp på honom som visade 38,2. Ingen hög feber men eftersom att han har varit så snorig å hostig de senaste dagarna får han stanna hemma idag så att jag vab idag vila upp sig lite. Jag har snutit honom varannan minut de senaste dagarna men han har inte varit hängig förrän igår.

Jag har varit ledig två dagar, i tisdags var vi på drakborgen några timmar, det var mest massa bebisar där men Nils tyckte att det var roligt ändå eftersom att då var han nästan störst. Han hittade en tjej som var i hans ålder som han lekte lite med. Men jag vågar inte släppa honom själv så att det gäller att ha koll på honom hela tiden. Jag tycker att det är dyrt där att äta lunch så att vi gick på Ikea helt ok ändå. Sedan var vi på plantagen, jag tycker om den affären även fast att jag inte tycker om blommor, vi köpte blom frön som vi ska sätta i sommar det blev solrosfrön, blommor för fjärilar och luktärt. Som vi sak sätta ute till sommaren.

Igår stannade vi hemma på dagen, lekte först inne å sedan var vi ute en stund. Nils ville skotta snö och åka stjärtlapp, själv tyckte jag att det var ganska kallt ute även fast att solen sken. Men jag stod mest bara still, börjar bli en sådan där tråkig vuxen.

Vi får nog stanna inne å mysa framför TV idag, ser att det snöar ute igen, usch. Vi har fått till våran TV så att nu har vi alla kanaler som vi ska ha, men jag kollar inte så mycket på dem faktiskt. Sedan på kvällen ska vi till Jenny tror jag å fira "födelsedags barnen". Lägger upp bilder senare om det inte kommer något annat i vägen.

Ha en bra dag!!

kramen

Länge sedan sist

Men nu är det dags att skriva lite igen. Har inte gjort så mycket den sista veckan, har jobbat mest hela tiden. Men idag är jag ledig. Ska inte klaga, jag får vara glad att jag har ett jobb en så länge. Ska på möte nästa onsdag då får veta hur det ser ut under sommaren jag hoppas att jag får vara kvar, men jag har lite krav som jag vill ha igenom som att få ha semester två veckor, föräldra ledig två veckor och jobba 75-80%. Jag känner att det inte kommer att fungera annars eftersom att vi ska bygga hus å allt. Inte för att jag kan bygga men någon ska ta hand om Nils å hushållet oxå. Vill undvika skilsmässa, känner mig så irriterad på allt å alla ibland. Men ibland kommer man in i sådana perioder.

Efter jobbet i söndags var hela familjen ute och åkte skidor, men Nils satt på ryggen på Jens, vi var bara ute en timme eftersom att Jens hade varit i gamla huset och börja riva både lördag å söndag. Han har slitet på bra han är alldeles slut när han kommer hem han var i väg i går oxå. Han är verkligen duktig men det ska göras någon gång. Det är lika bra att börja, vi ska bort dit i morgon och mäta upp vart det nya huset ska stå. Det blir nog bra med det.

Nils har blivit en shopaholic, han fick följa med mig på birsta både på fredag å lördag, det var meningen att vi skulle köpa lite galon kläder men vi är som vanligt lite för snål för de priser. Skriver mera sedan.

kramen 

Hus funderingar

Idag har han som har hand om vårat hus köp från fiskarhedenvillan varit och hälsat på oss. Han jobbar i Borlånge egentligen men eftersom att vi inte kunde komma upp så åkte upp till oss. Han verkar vara mycket trevlig och lätt att prata med inte som vanliga försäljare brukar vara. Han talade om vad som gäller och vad det kommer att kosta, gav oss lite tips på vad vi ska tänka på. Han har haft hand om Mari och Pers hus oxå, så de har bara haft bra saker att säga om honom. Jag kan bara hålla med en så länge.

Det är mycket som ska bestämmas och saker som vi ska komma överens om. Det ska bli riktigt roligt, men nu känns det som att man bara vill komma i gång någon gång. Vi har inte gjort så mycket ändringar på själva ritningen, förutom att vi ska bygga ut som ni som har läst bloggen tidigare vet om. Sedan ska vi som sagt ha lite annan panel på huset. Det ska bli spännande sedan när Jens å jag ska komma överens om alla saker som inner dörrar och handtag å sådant. Men det blir nog bra....

Innan vi hade mötet kom Mari på frukost hon var hos oss redan vid 7, hon var mycket punktlig, knackade på vid klockslaget. Nils var fortfarande hemma då, så att han blev så besviken när Jens kom och hämtade honom för att åka på dagis. Han tog fram Maris skor eftersom han tyckte att hon skulle följa med men riktigt så var det inte som sakt. Per kom en sväng oxå å sa hej, han har lyckats sågat sig i handen på bygget, aj aj aj en sena i långfingret tror jag att det var hade gått av. Jag vill inte vara i hans skor just nu, det är tur att han har Mari som kan ta hand om honom.

Jobbar kväll idag men jag jobbade till halv 4 igår. Eftersom att Jens skulle jobba över hämtade Sten Nils på dagis igår. Då passade jag på att åka ut till Birsta själv har inte varit där på länge inte utan barn och sambo iallafall. Handlade en väst och ett par byxor till Nils, en kokbok åt mig själv se om jag kan få lite insperation. Hade några stycket förut men de förstördes som sagt. Kollade lite på bokrean men jag är i en snål period just nu så att jag tyckte att det var ganska dyrt ändå. Var även på stadium å kollade lite, tänkte köpa galon kläder, eftersom att våran börjar komma med strormsteg, å det är så underbart jag bara älskar den här tiden när alla snö försvinner. Alla fåglar börjar att kvittra, jag tycker om vintern oxå men det känns som att vi har fått mer än nog av den nu.

Nils är på utflykt på dagis i dag, så att fick ta med sig skidorna det ska bli spännande att höra om han har åkt något eller inte. Enligt Jens var han mycket stolt över dem i morse på dagis å visade upp dem mycket stolt för fröknarna å de andra barnen Han provade att åka lite i lördags men då var han så trött efter att ha varit ute hela dagen så att då gav han upp ganska snabbt.

Å vad jag saknar honom, längtar efter att få krama om honom, jag är rädd för att han börjar att bli förkyld igen men jag hoppas inte det. Varken Jens eller jag kan vab några fler dagar den här månaden, men i morgon är jag ledig så att då ska han vara hemma å mysa med mig hela långa dagen. Om han inte mår dåligt så tänkte jag ta med honom in till stan å fika å gå på kulturmagasinet.

Nej nu ska jag jobba!!

Kramen

PERFEKT

Tänk om jag kunde få vara perfekt, kanske bara för en dag. Få ha en perfekt kropp, vältränad med det det finaste håret. Få vara perfekt på jobbet, vara en perfekt sambo, mamma laga hälsosam och nyttig dag varje dag aldrig köpa färdigt göra allt från grunden. Ha det perfekta huset med inredning och välstädat från golv till tak.

Vara den perfekta vännen som alltid finns till hands, alltid vara ut vilad, alltid ha ork och vilja att leka med Nils. Ge honom den ultimata kärleken. Alltid finnas till hands.

Just idag har ingenting varit perfekt jag har gått runt i mysbyxor hela dagen och bara slappat absolut inte gjort någonting alls. Har inte haft någon lust att gå ut och leka med Nils, har suttit inne och mest tyckt synd om mig själv att jag har vallkar överallt på magen som jag vill ha bort. Men de försvinner inte själv, det är bara jag som kan göra det. Ja men i morgon ska jag börja träna och äta nyttigare då ska jag ta itu med mitt liv, nästa månad ska allting bli bättre. Jag skjuter hela tiden allting framför mig, det går ofta bra några dagar men sedan kommer helgen å så är jag tillbaka på ruta ett igen.
Jag önskar att jag vore en bättre mera planerad mamma som planerad maten bättre och engagerade mig lite bättre.

Men eftersom att jag inte gör något åt det så är jag antingen ändå nöjd med mitt liv som det ser ut eller så är jag helt enkelt lite lat. Jag skulle nog tro att det är en liten blandning av allt det där. Jag är verkligen imponerad av mammor som både gör karriär, är en bra fru, mamma och har det kliniskt hemma. Springer på gymmet minst fem dagar i veckan. Jag förstår inte hur de bär sig åt men vi är alla olika som personer, jag är nog den där lite lata personen som föredrar bekvämligheten.

Men jag vet inte vem av oss som blir lyckligast i längden, kanske en blandning någonstangs där mitt i mellan, "lagomt" det är ett mycket lätt odr att ta till. Men jag vet inte riktigt vad som är lagom om det finns något lagom precis på marginalen.

Ja nu är det nog tjatat om det!!

Kramen

Helgen är snart slut

Och vi är snart tillbaka till vardagen, men det känns nästan skönt att få göra någon nytta å inte bara dega. I fredags efter jobbet åkte vi i väg å städade på dagis å det gick jätte bra även fast att jag var ensam med Nils en timme (eftersom att Jens skulle hämta gevären). Nils var så duktig å hjälpa till men det var roligast att sprita tyckte han, hoppas att han tycker att det är lika roligt när han blir äldre. Sedan for vi i väg å handlade, men när vi kom hem var vi så trötta så att vi missade "solsidan" på 4an en mycket bra serie måste jag säga. 

På lördag var det meningen att vi skulle umgås hela familjen men det blev inte så eftersom att Jens skulle ut å jaga lo djur (fick inget) efter det var han i väg på dagis å skottade av taket så att det inte ska rasa ner på våra kära små barn. Jag frågade om jag skulle hjälpa till men han sa att det inte behövdes sedan visade sig det att det var bara 4-5 pappor som hade varit där, dåligt tycker jag.

Men vi roade oss själva, Tommy kom över en till oss till Nils stora lycka. Eftersom att det var så underbart väder ute var vi ute hela långa dagen, vi åkte kälke, spark skottade snö och tog en promenad till farmor å farfar. Där även Jenny var med familj vi blev inte där så länge men det var skönt att få röra på sig lite iallafall. Det blev ingen promenad dess värre. Men både Nils å jag provade skidorna oxå, å var roligt det var tyckte jag iallafall.

Sedan på kvällen somnade Nils framför tv i Tommys famn, så att det var bara att natta honom å sätta på dvd. Jens hade köpt sista millenium filmen luftslottet som sprängdes. Den var riktigt bra rekommenderar den om ni inte har sett den, jag tycker personligen att ettan å trean var bäst. Den höll mig verkligen vaken även fast att den var lång men Jens däremot han somnade efter halva filmen, han är inte van att vara vaken efter nio. Men det är inget fel på det.

Jag måste berätta igår kväll innan filmen åkte Tommy å jag på affären å handlade lite inför filmen å Jens tog med Nils till Jenny en stund. Vi kom hem före dem, när vi öppnade dörren tjöt brandvarnaren i högsta högg. Nej brinner det tänkte jag, fick lite ont i magen kollade runt i alla rum men hittade ingenting som tur var. Blev riktigt skraj där ett tag. 

Idag däremot har vi bara latat oss, det var meningen att vi skulle åka upp till Ånge men det blev inte så eftersom att vi inte hade någon bil har fortfarande inte fått till baka saaben.

Vi fikade ute på balkongen i går, i det underbara solskenet så att jag lägger upp lite bilder.

Ha det bra. Kramen






Gott med smörgås fika.



"Inte nu mamma"



MYS FIKA!!

Några vinter bilder från idag



Bild från balkongen



Nils favorit syssla ute, skotta snö.




ÅH HEJ VAD DET GÅR!!



Se vad skoj det är



En sista bild på vinterlandskapet

Bilder från igår




Tommy busar med Nils pojken




Tommys tatuering som han ska fylla i om några veckor tror jag



Tatueringen i en annan riktning

Pott träning

På schemat idag på f.m, tyvärr utan resultat han provade flera gånger men det kom ingenting. Men han satt på den i allafall vilket är ett framsteg i rätt riktning Pott träningen är vårt största bekymmer just nu. Vet inte hur vi ska få honom blöjfri pratade med personalen på dagis igår å de sa att de oxå prövat, men han gick inte dit ensam men det gick bra om det var någon fler brevid honom. Då måste lösa sig på något sätt.

Sedan bakade vi en kaka oxå men det blev inte bra så att vi slängde den, Tommy får nöja sig med middag å kaffe idag. Det var länge sedan han var här nu så att det ska bli roligt för Nils att träffa honom å leka av sig lite. Måste passa på å ses när det går oftast går vi om varandra, nästa vecka jobbar jag hela veckan utom på tisdag. Veckan efter åker Tommy till Göteborgs några dagar. Man måste ta hand sina nära å kära skönt att träffa någon annan en bara Jens. Det var meningen att Sara å jag skulle ha träffats i dag men hon fick förhinder det är så när man har barn. Då kan det vara svårt ibland att planera allt för långt i förväg. Jag hoppas att vi kan åka upp till Erikslund någon dag i helgen det var så länge sedan.

Nils å jag har även kollat på möbler på nätet i dag bla en säng till honom men var inte riktigt överens. Nils ville ha en sorts vånings säng medans jag ville ha en vanlig är rädd att han ska ramla ur.
Vilken tycker ni bäst om?? Båda finns på mio. Älskar den butiken men har tyvärr inte råd att handla så mycket där, men drömma kan man göra eller hur?

             

Har även hittat en fin köksgrupp på em möbler gick tyvärr inte att visa den bilden, den var inte så dyr eller. Har börjat kolla på lite färgkulörer oxå. Lite tidigt men det är sådant jag är intresserad av inte att bygga det är inte min grej. Jag är inte bra på det men jag skiter i vad andra tycker jag måste få ha de färger jag vill ha det är vi som ska bo där å inte våra gäster. Alla får ha en åsikt men det är jag som bestämmer i slutändan punkt slut.

Har kollat på färgen äggskal som är som vit men inte sterilvitt, kamel som är en brun nyans, cappuccino bla. Det finns så mycket att välja på men jag vill inte ha för starka färger. En annan färg som är fin är lagerblad som är en mjuk lugnande grön färg, skulle jag ha en tjej skulle jag ha målat väggarna med lingonhake eller balett kanske som är lite ljusare. Om ni är lika intresserad som mig så är det bara att gå in på alco färgs sida. Fast det bästa är att se de i verkligheten. Nej nu måste jag laga mat innan Tommy kommer å Jens från sitt kyrkomöte, det blir viltskavsgryta i dag det var länge sedan.

KRAMEN


Fullt ös, medvetslös

Så kan säga att den här arbets dagen började som, de hade hämtade mycket barn i natt, när jag kom var det full rulle, man kan säga att tiden har bara har runnit i väg. Vet inte riktigt vad jag har gjort och inte har gjort. Men det brukar visa sig efter ett tag på ett eller annat sätt. Visst det är roligt när det är mycket på gång men det händer att det blir lite för mycket ibland så att man glömmer vissa viktiga saker.

Jag sov över här i natt tyckte att det var lika bra eftersom att jag skulle jobba dag. Sov inte så bra i natt skulle lösa alla problem å så kom tankarna om branden upp och allt som har hänt. Tänk så hade det hänt något med Nils usch vad hemskt. Men som sagt som jag sa igår så är det alltid lite svårt att skiljas när man har varit tillsammans under så många dagar. Jag låg å kollade på bilder på Nils som jag har på mobilen, å vad jag saknade honom jag grät när jag tänkte på honom. Bara längtade efter att få träffa min guldklimp.

Det var en häktisk dag, men den gick fort å jag fick jobba med underbara människor det betyder jätte mycket. sedan kom Jens å hämtade mig å vi åkte å hämtade Nils var tisdagsfika på dagis i dag så att alla föräldrar fick kaffe med fika bröd, roligt att få träffa lite andra föräldrar i ett avslappnat umgänge. Nils fick oxå lite fika, han var så kramig å snäll när vi kom och hämtade honom. Jag blev så glad i hela kroppen av att få se att han hade saknat mig lika mycket, att den var besvarat. Det finns inget bättre än att få en äkta kram av sitt eget barn, de har äkta känslor å de har ingen baktanke eller. Puss på dig Nils!!

Sedan efter middagen kom bokbussen, å Nils blev så glad när han fick gå å kolla efter nya böcker att läsa. Han älskar när någon läser för honom. Han har börjat få smak på att vara ute oxå, fröken på dagis sa att Nils hade inte pratat om något annat efer frukosten, å det fick han de tyckte att han hade blivit så duktig på att klä på sig själv nu. Stort plus poäng till honom.

Jens är på årsmöte på dagis i kväll så att vi är ernsamma hemma, lite mys bara vi två. Nej nu måste jag sluta att skriva för att nu ska vi kolla på djur det är det bästa nils vet att kolla på, på datorn.

Kramen

Nils Gustav Paulus

Min lilla underbara son håller på att bli stor, igår när han skulle sova fick jag inte hålla handen som jag alltid brukar få göra. Inte vill han kramas längre, jag minns hur han var i somras då ville han alltid kramas å pussas. Men jag fick faktiskt en puss av honom i morse innan han skulle på dagis. Han har varit hemma nästan en vecka nu så att det var lite svårt för både honom å mig att skiljas i morse.

Först vill man att de små ska bli stor och sedan vill man att de ska bli små igen man blir aldrig nöjd. Det är lite svårt att leva i nuet i bland. Man går å väntar på att de ska sitta , krypa å sedan gå. Men man vill gärna att de fortfarande ska vara små å söta. Sedan ska de lära sig prata, läsa å skriva.
En vän till Nils blir tre år idag å det är inte många månader kvar innan han oxå blir tre. Tyvärr kan vi inte komma på kalaset idag eftersom att jag jobbar kväll. Men vi ska ev ta med oss Mari på torsdag å fira henne då. Jag berättade det för Nils i morse å han tyckte att det var en bra idé Men jag tror inte han vet vem jag menade eftersom att det var så länge sedan de sågs. Ska bli spännande att se hur de reagerar.

I lördags när vi var ute var en av grannarna ute med sitt "barnbarn" en tjej som kom och hälsade på oss. Då skulle Nils visa sig tuff å killig. Han slängde sig i snön å gjorde typiska kill saker. Sedan gick de fram tillvarandra å bara kollade på varandra, men när jag frågade om de skulle pussas blev tjejen rädd å sprang därifrån.

Igår låg Jens mest å sov hela dagen så att Nils å jag fick leka med lego å köra bil bana, kom på att det är ganska roligt att bygga med lego. Ska köpa lite mera, så att det finns lite att bygga med. Vi gick aldrig ut något igår eftersom att jag hade sådan tandvärk, lite bättre idag det kanske går över.

Ska som sagt i väg å jobba senare har inte heller varit på jobbet på nästan en vecka, det känns lite konstigt när jag inte varit där på ett tag, när jag inte känner barnen å hur de beter sig. Men det brukar gå bra när jag väl kommer in i jobbet igen.

Mari skulle eventuellt komma förbi en stund i dag innan jag åker, så att det är bäst att jag håller mig hemma. Ska se en film nu som vi köpte när vi flyttade in men har inte hunnit se den än. Så ska passa på nu när jag har det lugnt här hemma.

Kramen

RSS 2.0