Gårdagen

Började med att det var något fel på maris telefon så att vi fick inte tag i varandra. När jag ringde var det bara mobil svar, sa jag trodde att hon hade stängt av telefonen för att hon ville vara ifred. Så att Jens, jag å Nils åkte på birsta för att kolla på lite saker till Nils å bokrean. Det blev en bilbana, lego och bamse samling till Nils. Under tiden som vi var där försökte jag att nå mari utan framgång, till slut blev jag orolig och ringde per han tyckte att jag skulle ringa hennes syster. Hon sa att mari hade problem med telefonen men att hon hade åkt hem till oss när vi kom hem hade hon redan åkt.

Jaha vad ska vi nu göra, något måste vi göra så att efter fikat gick nils å jag ut i det underbara vädret. Det var inte alls kallt ute å efter ett tag slutade det även att snöa. Vi skottade fram ballkongen och alla gångar men nils skottade tillbaka det som jag hade skottat. Efter det ville Nils åka stjärtlapp, han var jätte duktig å kunde åka helt själv. Det var så skönt att få frisk luft i lungerna, man blir så mycket piggare å gladare. Jag var på liiiiiiite dåligt humör innan jag gick ut men det vände efter ett tag. Vi var ute nästan 2,5 timme om nils hade fått välja hade vi stannat ute mycket längre. Han trivdes när det inte blåste eller var för kallt ute.

Sedan på kvällen byggde vi lego å körde bilbana, senare på kvällen poppade vi popcorn. Nils somnade i min famn och Jens somnade på soffan redan vid 7. Själv satt jag uppe å kollade på tv växlade mellan os och schlagern. Inget av det var speciellt bra.

Sov lite dåligt i natt eftersom att Jens har sprungit mellan toan å sängen hela natten stackarn. Själv tror jag att jag har fått tandverk, men jag försöker att förtränger det eftersom att jag inte tycker om att gå till tandläkaren det finns nästan inget värre. Jag skyller på att det beror på förkylning eller att det är en visdomstand som trycker på. Det gör ont i hela höger sidan från käken upp till huvudet. Men jag får skylla mig själv.

Det var meningen att vi skulle ha åkt till erikslund, men det får bli en annan dag. Får se om jag ska ringa till mari i stället eller gå ut med nils.

Kramen

När ska det vända

Det var meningen att vi skulle åkt upp till erikslun idag men det går inte eftersom att jens har fått magsjuka igen, så att vi måste så klart stanna hemma. Jag undrar när det ska komma något positivt i vårat liv, eller är jag född med otur som jag har lagt över på Jens. Är det inte det ena så är de det andra. Jag tycker att det är jätte synd för jens att han aldrig kan bli frisk men ibland blir jag så trött på allting. Ja livet har både uppförsbackar å nedförsbackar, å vägen är mycket krokig. Men när ska det vända för oss, när ska det hända något bra, roligt.

Det känns som att jag aldrig kan bli glad när det är på väg att ske något positivt eftersom att det vänder nästan innan jag har fått sett det. Det känns som att jag alltid måste vara på min vakt å absolut inte ta ut någon seger i förskott.

Det känns som att så har jag levt hela livet aldrig vågat slappna av, jag vill inte skylla på någon annan för de kan har inte eller bestämt hur deras liv ska se ut. Jag går ständigt å oroar mig för personer som står mig nära å det blir inte bättre när de är sjuka, ibland önskar jag att jag kunde veta allt å förstå varför saker å ting är som de är. T. ex när nils var sjuk senast var jag rädd att det var någon infektion eller något eftersom att han hade så hög feber. Jag tror att hn hade halsfluss då, eftersom att det lucktade så illa i munnen på honom å han ville inte äta. Å nej man kan inte åka in på v.c eller akuten för allt som man känner då skulle man få stå där för jämnan. Men jag är så rädd att jag ska missa något, då skulle jag aldrig förlåta mig själv. Det värsta är att läkarna oxå gör så stora misstag, å missar massa olka symtom som de inte tar på allvar.

Det var som när jens var in på akuten för han hade så ont i magen å vi misstänkte att det var gallan, då åkte han in två gånger eftersom han hade så ont så han visste inte vart han skulle ta vägen. Men läkarna som undersökte honom kunde inte hitta något, han fick åka hem med det onda. Som tur var gick det bra den här gången. Men när mamma åkte in första å sista gången kunde de inte upptäcka att hon hade galla och en bukspottskörtelsinflammation. Utan det var först efter obduktion som de kunde se att det var det som hon led av, även fast att de påstod att de gjorde en massa undersökningar.

Jag slår vad om att om inte mamma hade bott i Erikslund som är en bra bit från sundsvall så hade de skickat hem henne oxå. Jag blir så arg när jag tänker på det, som pappa fick åka hem och "medecinera" själv, läkarna sa att det inte var någon fara eftersom att han mådde bra. Sedan efter han hade dött sa de att han dog p.g.a att han var mycket sjuk å hade ett mycket svagt hjärta. Som om JAG inte försod det de var det, devar de som inte förstod det utan bara tänkte på hur de skulle kunna spara pengar (redan då tro mig). Ibland önkar jag att jag hade stämt dem allihopa, jag vill inte ha pengar utan föt att kunna få markera.

Jag har hört flera fall där de har gjort misstag som de inte har stått för, men nästan ingen orkar ta itu med sådana saker när de är uppe i en sorgeprocess. Det är så mycket annat som man tänker på då.

Det var skönt att få skriva av mig lite, ska berätta lite mera senare om vad vi gjorde igår när inte telefoner fungerade..

Kramen  




Några bilder



Nils i dator världen!!

köket

Vårat nuvarande färg glada kök



En trött Jens i våran nya säng



Några av Nils saker i hans rum        

Uppe före tuppen

Det är Nils mål varje morgon, han vaknade redan vid kl.6 på morgonen och talade om mycket tydligt att han var vaken, Jens var snäll och klev upp med honom men sen efter en stund kom nils tillbaka å ville att mamma oxå skulle kliva upp. Han tog min kudde å la den på soffan, ligg här mamma sa han. Det dröjde inte länge innan han oxå kom å kröp upp å skulle sova. Då sa han till mig "vad mysigig du är mamma", han är så söt.

Fast inte när han drar fram alla saker som är i köks skåpen, när jag frågar varför han stökar till säger han att han måste bygga. Han pratade med Tommy på telefon i går å då frågade Tommy vad han skulle göra i helgen "jag måste bygga hus" svarade han då. Det är mycket bygga å spika hemma hos oss nu, även laga mat å baka. Han håller på att lära sig vecko dagarna nu men han kan dem inte iordning. 
Det bara ploppar upp, funderar på att köpa filmerna fem myror är fler än fyra elefanter. Jag tycker att de filmerna är mycket lärorik. De är bra fortfarande även fast att det var inne på 80 talet.

Vi var ute igår en stund på f.m nils å jag, det var meningen att jag skulle ta en promenad så att jag tog med mig hans snowracer. Ville inte skjutsa han i vagnen i det här vädret. Men han skulle gå själv å skotta öråkersvägen samtidigt, vi var ute i ca 40 minuter å då hade vi inte kommit långt. Sen tyckte han att han hade varit ute länge, måste gå in till pappa sa han. Som tur var, var jens på k-rauta å köpte en ny släpvagn så att han kom å hämtade oss. Men när jens kom ville han inte åka, men då sa jens att de skulle åka i väg å köpa vinterdäck å då hoppade han nästan in i bilen. Konstigt, själv följde jag med och gick ut själv sedan på e.m då jag kunde gå i min egen takt. Det var så skönt att komma ut å röra på mig lite, det behövdes kroppen var så rastlös.

Senare på kvällen var det meningen att vi skulle ha fredagsmys, men det tog tid att få nils att sova å sedan såg vi bara solsidan å gick å la oss. Vi skulle nog egentligen kunnat gått å lagt oss redan vid åtta är så trött på kvällarna. Jens skulle nog kunna lägga oss ännu tidigare om han fick. Vi kanske börjar bli gammal??

Nej nu måste jag sluta skriva för att jens vill att vi ska börja städa, ja vi hörs. Ha en bra helg allihopa.

Kramen

Mindre magsjuka

Här är det som vanligt jag å nils mår bättre men Jens får fortfarande springa på toaletten, stackarn. Nils har verkligen fått tillbaka sin aptit han är inne på sin fjärde smörgås nu på morgonen han tar igen allt han har tappat. Han börjar att bli ganska rastlös nu, å jag förstår honom jag är så trött på att vara hemma nu. Jag skulle verkligen vilja börja jobba igen å se lite andra personer än mina familje medlemmar. Men även fast att jag mår bättrre så måste man vara hemma 48 timmar efter det att man har tillfrisknat. Ja jag ska inte klaga på måndag är det dags igen skönt år som sagt ledig i helgen.

Jag får så dåligt samvete när jag är borta från jobbet, känns som att jag lämnar alla andra i sticket, men jag vet att om jag går dit nu så smittar jag ner alla andra oxå. Men jag har varit borta så mycket nu den sista tiden, måste göra något åt det. Det visar sig på lönen oxå tyvärr. Ska faktiskt fuska idag och gå ut en sväng på en liten promenad måste få lite frisk luft. Det är därför som vi är så sjuk o våran familj, vi är så sällan ute i friska luften. Men har det inte varit 25 minus grader så har det blåst eller kräksnöat. Jo jag tycker om snö och skulle inte kunna vara utan vintern men det får var någon måtta med allting. Det har kommit lite väl mycket nu den sista tiden. På måndag är det första dagen på första vårmånaden så att det kanske vänder då. Får hoppas på det iallafall.

För oss är mars en födelsedagsmånad, jenny å jens fyller år och elvira blir ett år lill tjejen usch vad tiden går fort. Sin blir min kära bror 27 år gammal den 23 mars, så att gäller att tänka ut vad jag ska handla. Ja men jag höll på att glömma Minna som blir 3år i mars. Ja det det är några presenter som ska köpas.
Jag vet vad jag skulle vilja ha, en liten kattunge, gärna en maincoon de är så fina å de säger att de har ett bra humör å så blir de så här stora å mysiga. 
Jag frågade nils om han ville ha en katt, men nej han har inte samma smak som mig. Han ville inte ha en hund, kanin eller ett marsvin eller (som jag skulle kunna tänka mig). Han vill ha en HÄST, av alla djur som det finns att välja på. Ja någon häst blir det inte de är bara stora och farliga, kostar pengar gör de oxå.

Kramen

 
                                       
    



Vart är spriten??

Vi är i stort behov av det hemma hos oss, ska köpa det nåsta gång jag är på apoteket. Vi har näligen fått magsjuka hela familjen, det började med jens sedan var det nils tur i natt med måde kaskad kräkningar å díareer. Å jag mår illa jag bara tänker på det sedan var det dags att börja om för jens igen å sedan min tur. Så att det har inte blivit så mycket sömn i natt. Om ni inte vill ha magsjuka ska ni hålla er borta från Öråker det verkar vara inne med just det magsjuka här.

Men vi är inte säng liggande så att så illa är dt inte det blir bar en hel del tvätt. Och till saken hör det att tvättmaskinen som står nere i källaren har gått sönder, men vi har tagit hit våran som stod där borta, vi trodde att den var trasig men jens var ner och startade den nu på morgonen när den hade fått tinat upp.

Ja jag tycker inte om att gå ner i källaren, man får gå igenom dörr efter dörr innan man kommer fram, usch jag får cellskräck, jag brukar inte vara rädd för mörker men på något sätt tycker jag att det är obehagligt att gå och lägga mig i det här huset, jag skulle hellre kunna sitta uppe hela natten för att slippa sängen. Det känns som att det är någon som står och kollar på mig, det kanske är ett spöke man vet aldrig. Men jag brukar inte tro på sådana saker den ända gång som jag har varit säker på att det har varit någon i rummet det var efter mammas begravning då kändes det som att hon var där för att ta farväl en sista gång.

Nils verkar kunna se vissa saker ibland det var som på Elviras dop i höstas då ville han inte vara kvar i kyrkan det gick bra så länge han fick vara ute men så fort vi tog in honom skrek han rakt ut.
Det var som den där natten när det brann hos oss, då Tommy vaknade av atthan fick jätte ont i hjärtat och fick hjärtklappning vid halv ett på natten, precis när det började brinna hos oss. En slump nej jag skulle inte tro det. Vi har starka famijeband även fast att vi inte är så stor släkt direkt men vi tar hand om varandra. De finns de som har jätte stot släkt men de skiter helt och hållet i varandra. Tänk på det!!

Var det någon som såg skidstaffeten igår?? Å jag vågade inte se början på sista bytet så att jag lyssnade på radion istället. Å vi tog guld JIPPI! Tyvärr gick det inte lika bra för tre kronor som åkte ut i natt så att det blir ingen medalj för dem iallafall, men så kan det gå ibland man kan inte vara bra på allt. Bättre lycka om fyra år.

Kramen 

Mörbultad

I dag känns det som att kroppen har åkt runt i en centrefug, har ont överallt, förkylning antar jag jens sa att det var samma ska för honom igår men jag mår inte så illa. Har inte gjort så mycket i dag har pratat med elvy lite, ev ska vi åka upp till Erikslund på söndag om det inte är för kallt. Det var ett tag sedan vi var dit, när vi väl är ledig samtidigt har det varit så mycket annat som ska göras eller så har vi varit sjuka någon av oss. Jag tror att vi försöker att satsa på att vara frisk så få dagar som möjligt samtidigt det här året. 

Är som sagt ledig i helgen ska ev ut å åka skidor med mari på lördag tänkte ta en lång tur, mari hade åkt där innan å hon sa att det inte var så mycket backar utan att det var mewr som att åka på tur, hoppas på bra väder. Solen skiner så fint ute men det är så kallt att vara ute, ja väder är det ända vi pratar om nu för tiden. Jag längtar till våren när det blir varmare ute å man kan sitta ute å fika på ballkongen som vi har där vi bor nu det är lite lyxigt har aldrig haft det förut. Ja förutom när jag bodde i Tidaholm å bodde på slottet de ni, de var tider det men jag saknar den ändå inte. Jag har det nog ganska bra nu ändå förutom att jag inte vet vad jag ska göra i framtiden.

Skulle vilja utbilda mig till något där jag vet att jag kan få jobb vart nu det är, men i bland är det som att det inte spelar någon roll vad man har för utbildning. Har träffat många som jobbar på boenden eller som t ex elev assistenter men de har ingen utbildning, känns lite orättvis tycker jag. Ja ja nog med det.

På tal om Nils han har fastnat  i ett tomte tema han vill se på filmen tomteverkstaden på youtube å när vi fikade i dag så sjöng vi liten tomte tittar ut på repeat jag försökte att leda in honom på något annat spår men det gick inte. Ja han är så söt min lilla kille vill bara krama om honom och tala om honom hur mycket jag älskar honom. Puss på dig Nils, ja okej puss på dig du oxå Jens.

Kramen


24 februri 2010

Idag är vi lediga Nils å jag och jens är hemma eftersom att han inte mådde så bra igår någon sorts magsjuka tror jag, nils passade även på att kräkas i går kväll men ingenting sedan dess. Han verkar vara pigg å allert själv var jag oxå hemma igår hade sådan huvudvärk så att jag stannade hemma å sov å då försvann den utan droger skönt att slippa det. Det har varit ganska mycket på jobbet nu den sista tiden lite rörigt kan man säga. Jag var på sista utbilldningsdagen i måndags oxå vet inte om jag har lärt mig något nytt om mig själv eller om jag har hittat några nya vägar men detr kanske måste lägga sig först. Har varit inne på att ev läsa men vad vet jag inte jag vill inte läsa till sjuksyster det känns inte som att det finns någon framtid i det, men det kan ändras.
Vi får hoppas på att det blir bra i allafall i slut ändan får ta en dag i taget.

Det är mycket kallt ute idag det var ca 24 grader kallt ute i morse så att det blir nog inghen utgång idag för våran del, nils tycker inte om kylan. Vi var bort å skottade fram bilen igår så att idag ska de komma å hämta den så att den kan lagas. Bättre sent än aldrig tror jag. Jag tror att vi har gått och gruvat oss för det där så att vi har skjutit fram det hela tiden och kommit med ursäkter. Men igår hade vi inget val eftersom att vi gfick lämna tillbaka firma bilen så att just nu är vi billös. Men det ordnar sig (hoppas jag). Nästa sak att ta itu med är tv som vi ska lämna in har pratat om det i nästan än månad nu, vi har liksom tappat lusten och blivit lata (jag iallafall). Någongång ska det ske.

Johanna frågade hur vi kunde hitta huset, det är nämnligen så att jag har alltid vilja haft ett mansardstak, jag tycker att det är ganska mysigt å så försvinner detr inte lika mycket yta som när man har sned tak. Vi betämde oss för fiskarheden eftersom att vi har hört att de ska vara bra, så att vi skickade efter deras katalog å hittade Svanen som jag tyckte om å så var det så bra planlösning på det. Jag var inne på en enplansvilla först men det trodde inte jens skulle passa in där vi ska ha det, å det passar absolut inte med en modern villa. Jag tycker inte att de är speciellt snygga heller. Jag tycker bättre om husen med gammal stil. Jag tycker att röd målade hus ser så välkomnade ut. När jag var yngre ville jag absolut inte ha ett rött hus men det har ändras med tiden.

Det var meningen att de skulle ha hus visning på vårat hus där vi bor idag, igår men det blev inställt på grund av att det var så kallt men det kanske var bra för våran del!!??

Nej nu måste jag sluta att skriva för att Nils vill att vi ska göra något annat, ska curla lite granna är ganska bra på det i mellan åt.

Kramen
 

Svanen som jag vill ha den.


Min andra jobbnatt

Och sista för den här gången kände inte för att åka i väg och jobba idag eller i natt, ville bara stanna hemma och mysa med familjen men nu är det bara fem timmar kvar, det betyder att jag har avverkat hälften. 
Jag som brukar tycka om mitt jobb har tappat lusten litegranna, men det är inte så konstigt när man tänker på vilka som ska driva detta ställe och hur de bär sig åt. Jag har slutat att läsa tidningarna jag orkar inte med dem längre.

Har börjat att fundera mycket på framtiden och vad jag ska göra senare, jag skulle vilja göra något helt annat men vad det vet jag inte. Kanske någon som har något förslag?? Jag skulle kunna tänka mig att jobba på barnklädes butik eller något liknande men inte ica eller coop. Slippa känna pressen och det stora ansvaret som vi har som jobbar med människor, självklart har alla ett viktigt ansvar på sina jobb, men missförstå mig rätt. Får se hyr det blir i sommar om vi får jobba som vikarier eller inte det är så olika bud överallt vet inte vad jag ska tro på längre.

En annan mål grupp som jag skulle kunna tänka mig att jobba med är människor med handikapp, som de i köping de kan klara sig själva men behöver lite extra stöd på vägen bara å så verkar de vara så trevliga. Hoppas att jag inte har förelämpat någon nu.

Ja hur har min dag sett ut kom hem sov till ungefär tolv, Nils och Jens lämnade mig för att få vila och det var omtänksamt tycker jag. Sedan åkte vi ut till Mari å Pers husbygge de har kommit riktigt långt de håller på med väggar och tak inomhus. Men jag är inte avundsjuk på dem, usch jag tycker att de gör ett jätte jobb som gör nästan allting själva det skulle jag INTE vilja göra. Där fick vi fika och rund visning å Nils amlade på sig lite byggdamm på kläderna, men det tänkte inte jag på när jag klädde honom innan vi åkte dit. 
Gissa vart vi åkte sedan, ja rätt gissat birsta det fick bli Mio den här gången kollade på alla deras snygga möbler hittade en fin soffa en matsalsgrupp som jag vill ha och en ev säng till Nils faktiskt. Men det blev inget köpt i dag, sedan gick vi ner till arken och kollade på deras små gulliga små djur, köpte inget där eller fast att det var nära. 

Vi avslutade det hela med att gå på Stadium å kolla på ett löpband som jag vill köpa eftersom att min crosstrainer blev förstörd vid branden. Jag har sett på gymmet att jag faktiskt kan springa på löpband och tycker att det är roligt oxå, ett stort plus poäng men vet inte om jag ska köpa det nu när vi bor där vi bor men jag är bra sugen.
Ja vi var in på birsta city oxå där jag bla gick på change jag tycker att en av de som jobbar där är så himla trevlig och kan det hon gör, så att det blev lite handlat där.

Sedan på kvällen gjorde vi inte så mycket.   

Kramen

Lite information

Ja jag tänkte berätta lite om hur det ligger till för oss med allt som händer och sker. Vi var på möte igår om huset på LF, de hade räknat på vad de skulle kosta att renovera eftersomn att det var deras beslut men vi vill inte renovera. Så att vi ska få en summa istället som vi ska lägga på husbygget, vet ännu inte vad allt kommer att kosta men vi ska ansöka om att få ta lån på mellan skillnaden. Vi är ganska överens om vad vi vill bygga för hus det blir ett fiskarhedenvilla som heter Svanen. Den har en mycket bra planlösning men den var lite för stor anser jag men de andra som var liknanden hade ingen bra planllösning. Så att vi ska väll ta itu med det oxå framöver.

Det ska bli på samma ställe som innan men vi ska flytta det bakåt ex antal meter så att vi har trädgården framför huset. Jag vet vhur jag vill ha det men det gäller att komma överens oxå å Jens å jag brukar ha lite svårt för det ibland.

För er som är intresserad av att se hur den ser ut kan ni gå in på deras hemsida www.fiskarhedenvillan.se tiita där på våra hus, välj 1 1/2 plan och klicka på svanen medge att ni tycker om den, men jag skulle villja ändra lite på fasaden och ha pardörrar i stället ja det blir dyrare men det ska bli bra nu när vi ändå håller på.

Har gått och blivit förkyld oxå men jobbade i går natt ändå, ja jag vet att jag inte ska göra det å smitta ner de små men ibland finns det inget allternativ det är så att nästan halva styrkan är sjuk nu, vi var bara fyra igår kväll så att det gick inte. Sedan var det vissa på jobbet som reagerade att jag kom när jag är sjuk men jag kände mig inte speciellt sjuk så att det kändes dumt att vara hemma.

Det kändes så jobbigt att åka iväg att jobba igår men sedan när jag kom dit gick dert bra å jag och två andra koleger satt å prata ganska mycket igår om olika saker å det var skönt att prata av mig. Var så trött igår natt men höll mig vaken. helt otrolgt när klockan är så där vid halv tre å halva natten har gått då känns det segt. Inte var det någon bra hockey match eller som kunde hålla mig vaken men vi vann i allafall.

Mari kom och hälsade på igår på eftermiddagen, men Nils gjorde allt för att få uppmärksammhet med burkar och kastruller. Det slutade med att han somnade vid fem och sov sedan hela natten fram till halv sju i morse (enligt Jens). Vi bjöd även in Per igår på middag så vi satt och surra de om det mesta men det blev så klart mycket hus prat. De bygger oxå fiskarheden men de bygger Lommen som äe en enplanare kolla gärna på den oxå men se har gjort om garaget till boyta och har ett fristående garage. De har byggt/bygger nästan allting själva de gör ett jätte jobb, jag är verkligen imponerad på deras disseplin. Det blir jätte fint ska eventuellt dit på lördag och kolla spännande. Det är så skönt att ha dem som vänner de är så männsklig och omtänksamma, så att det är inte så konstigt att vi valde dem som gudföräldrar till Nils som är det bästa vi har.

Ja vi har skaffat en ny dator oxå så att nu kanske det blir lite mer bloggande, har varit dålig på det sista tiden har inte haft någon lust eller. Ska försöka ändra på det.

Kolla gärna in huset och kom med kommentarer!!

Doppingen                     Doppingen   Några andra allternativ.

Kramen

Blä

Allting känns så tungt och jobbigt just nu har inte lust med någonting. I bland önskar jag att ajg kunde lägga mig i sängen på kvällen och bara blunda å senare när jaf vaknar på morgonen är allt bara bra. Tänk att nån gång få må bra under en längre period, men nej tydligen så fungerara det inte så enkelt. Jag är så trött och le på allt och alla, förstår och vet inte varför.
Försöker att vara positiv men det går inte försöker att tänka klara tankar men det går inte. Allting är bara skit just nu ingenting går åt rätt håll.

Nils har varit dålig sedan i torsdagsnatt då han fick hög feber och förkyld, han var uppe i 40 grader natten till söndag satt jag och vakade över honom och gav han suppar. Jag var mycket orolig över honom men nu är det bättre han har inte haft någon feber idag bara hosta och snuva han börjar att likna sig själv igen. Han har lote ont i en tand oxå tror jag, han tar sig på kinden i bland när han dricker och säger att det gör ont. Men det är inte så konstigt eftersom att han är så dålig på att borsta tänderna.

Vi har varit mycket slapp med sådana saker, jag känner bara att jag inte orkar tjata om allt det där som att han ska gå på pottan det vägrar han att göra jag vad ska jag göra, sätter på han en potta och låter det gå, alla hans jämn åriga på dagis har slutat med blöja men Nils får väll ha det tills han börjar skolan. Vet inte hur jag ska göra. Allt känns så hopplöst, det ser hemskt ut här där vi bor det är saker och kläder överallt men jag är trött på att bara gå runt och plocka hela tiden efter mig och mina övriga familje medlemmar.

Har inte varit ute på ett tag heller men det har inte gått eftersom att Nils har varit sjuk. Skulle jag gå ut eller göra något annat än att jobba så skulle Jens ringa 79gånger och höra om jag kommer hem snart, så att det är ingen ide. Men sedan när vi är hemma så gör vi inget eller jens sitter framför datorn eller tv nils tjatar om att jag ska komma och leka med honom eftersom att Jens inte vill angagera sig. Är så jävla trött på allt men orkar inte göra något åt det eller.

Å så pratar Jens om att vi ska ha fler barn hur ska det gå till när vi inte ens kan ta hand om ett barn???????
Det kan man verkligen undra.

Hej då

Kurs dag

Hela långa dagen om kompetensförsörjning och lära känna sig själv. Först var jag lite anti till det hela det kändes som att det var lite plåster på såren för att vi blivit uppsagt.

Men jag blev positivt överaskad jag tyckte att det var riktigt bra men det beror på att alla var där för att de ville och ville få ut något av dessa dagar. Alla sitter vi i samma situation men vi har olika bakrunder och personligheter så att det har varit mycket intressant att höra vad alla tycker och hur de hur de har reagerat, ser på framtiden. Vi är alla i olika lägen här i livet och olika förutsättningar. Eftersom att vi hade en hel timmes lunch kunde vi passa på att äta på patient hotellet. Det var mycket bra mat, det var bara jag från våran avdelning. Det är alltid lite speciellt när man kommer själv så där och inte känner de andra men det som är positivt med det är att man måste prata med de andra och ta steget att ta kontakt med de andra. Annars om jag känner nån av de andra är det lätt att jag håller mig till dem, vi blir som en egen lite grupp.

Nu fick jag lära känna lite andra människor, nu får man komma ihåg att vi ska bara umgås två dagar den här veckan och sedan en halv dag på uppföljning så att man behöver inte öppna upp och berätta hela sitt liv.
Jag brukar tänka på vad jag säger och inte berätta om allt som har hänt i livet. 

En av uppgifterna som vi fick var att sitta i en grupp med tre där en var observatör som skulle sitta och lyssna på samtalet mellan de andra två där den ena skulle fråga hur den andra upplevde själva situationen med öppna frågor. Det vill säga ställa frågor där man inte bara kunde svara ja eller nej. Det var mycket intressant att höra hur observatören uppfattade att jag var som person och hur jag tänkte. De tyckte att jag var en stark person som tacklade det hela mycket lugnt.

På något sätt känns det som att det kommer att ordna sig, ja jag vet att jag är uppsagt och att jag inte får jobba kvar men det måste finnas andra lösningar. Men de kommer inte gratis utan jag måste göra det själv. Jag är osäker på om jag vill ta ett tillfälligt jobb som jag kanske bara får stanna på några månader. Jag tror att jag är mer inne på att börja läsa till något som jag vill jobba med i framtiden. Saken är den att jag inte vet riktigt vad men jag ska kolla på det jag tänker iallafall inte bara stanna hemma och tycka synd om mig själv det löser inga problem.

Känner mig trött nu i kväll även fast jag inte gjort något men det kanske är det som är grejen det är bättre att hålla igång. Ska bli spännande att se hur det går i morgon.

Kramen


Händelse rik helg

Började i fredags efter jobbet då jag och Mari åkte i väg att träna på Helex, körde kondition en timme på gymmet det gick jätte bra med tanke på att jag ej tränat på länge. Jag blev så pigg och glad efter det var så skön känsla att jag hade klarat det, det var lite tungt innan men sedan så. Efter det äkte jag hem och lagade middag till mig och familjen. Vi hade bjudit Mari å Per på middag på lördagen så att jag satte i gång på en gång att fixa med det koka två hela kycklingar ja det gick oxå bra var lite nervös över att den skulle bli rå men inga problem alls.

Medan jag fixade maten oc underhöll Nils höll Jens på med tv oc våran nya inköpta antennn som fortfarande inte fungerar det är en lång historia men man kan säga att vi har ngr i landsproblem här hemma hos oss just nu.

Sedan åt vi en underbart god fruktsallad till fredagsmyset sedan stupade vi i säng alla tre. Men jag var klar vaken på morgonen i lördags jag skulle ha kunnat kliva upp redan vid 6 tiden men jag låg och drog mig tills de övriga vaknade vid halv åtta. Upp och käkade frukost sedan var det dags att städa olch tvätta kläder. Nils ville oxå hjälpa till men han fick inte göra som han ville så att han blev lite besviken. Tommy och jag hade bokat att vi skulle ut och gå på f.m så att han kom vid tio tiden men saken är den att Nils ville inte stanna hemma. Utan det var bara att ta med honom i vagnen och det var inte lätt att ta sog fram det var inte plogat så att det var mycket tuuuungt!! Vi fick turas om att dra vagnen sedan på slutet ville Nils gå å jag tänkte att ja en stund går bra men det blir inte ngn träning när man ska gå med ett barn på 2,5 år det slutade med att Jens kom och hämtade honom för att han ville bara in han ville inte vara ute längre. Tommy och jag power walkade sista biten så att det skulle bli lite träning. 

All frisk luft gjorde att vi blev hungriga så vi gjorde kaffe och fika när vi kom hem ååå det är så gott med fika när man har varit ute det blir som godare.

Sedan bar det i väg på affären för att veckohandla Jens stannade hemma med Nils så jag åkte med Tommy. Skönt att handla i lugn och ro och inte behöva ha någon som stressar mig. När jag kom hem var det dax att fixa det sista med maten och fixa oss själva vi blev precis klara innan Mari och Per kom de avr precis i tid. Många pluss poäng till dem.

Vi hade en underbar kväll med mycket god mat och dryck lite mycket vin kanske men det blev en lyckad date som vanligt med våra underbara vänner. Jag är så glad att jag har er ni ger så mycket tillbaka.

Idag vaknade vi tidigt trots att det blev en mycket sen kväll/natt, så åter igen var det dags att laga mat inför veckan förberedde maten till måndag och tisdag eftersom att jag ska på kurs då som inte slutar förän vid fem och jag vet hur trött jag blir och jag vet att jag har så lätt för att handla skräpmat när jag inte orkar laga något annat. Men nu är det fixat, skönt. Sedan for Nils och Jens till farmor och farfar, jag tog en lång promenad med Tommy vi var ute ungefär en och en halv timme det behövdes det var underbart väder solen sken så underbart ute och det var inte kallt eller blåste ute det kunde inte ha blivit bättre. Helt otroligt, var lite osäker på om solen någonsinn slulle visa sig igen men det fick vi all svar på idag. Jag hoppas att alla som kunde tog chansen och samlade på sig lite solenergi idag. Jag tycker iallafall att jag blir piggare av ljuset.

Var även på Birsta i dag det var meningen att jag skulle följa med Tommy som lite smakråd men det blev jag som handlade mest köpte lite saker på ikea till hemmet som slutade på ca 1000kr köpte ändå inget onödigt. Köpte även strumpbyxor till Nils. Sedan nu på kvällen har jag bara myst med min underbara kille Nils.

För er som undrar om vi har köpt en dator kan jag tala om att det har vi inte gjort utan vi har lånat den av Ulla å Sten som har ska åka till Israel "ngr dagar". Nu ska jag snart gå och göra min övriga familj sällskap i sängen som redan har somnat. Får se hur kursen blir i morgon.

Kramen


Aldrig nöjd

Med det vi har vi går nästan alltid och pratar om vad vi vill ha och vad vi inte har. Vi tar allt annat för givet och glömmer bort vad vi egentligen har vad bortskämda vi är mot för många andra. Självklart är det så att vissa har det bättre än andra det kommer vi inte ifrån det bara är så. Livet kan inte vara helt rättvist. Visst kan vi bli avundsjuka på vissa personer som har det som vi så gärna skulle vilja ha. Men skulle vi bli lyckligare av att ha allt vi vill ha då skulle vi inte ha något att sträva efter.

Det har jag funderat många gånger på och helst nu efter branden, ja visst det var tråkigt det som hände men vi lever allihoppa (inte katterna) vi fick ut fotografierna det som har stor betydelse. Vi hade många runt omkring oss som hjälpte oss att få tak över huvudet och skänkte kläder och leksaker till Nils.

Nu har vi hittat en ny bostad att bo i vi hade försäkring så att vi har fått pengar att köpa nya kläder och möbler för. Vi ska absolut inte klaga sen att det bara är femton grader varmt där inne när vi inte eldar det får vi skylla oss själva. Tänk på alla uteliggare där ut som inte har någon bostad kanske inte något ombyte eller varma kläder. De har det jobbigt, de har inte haft många plusgrader den sista tiden. Ja jag vet vad vissa tänker att de får skylla sig själva som har satt sig i den situation de är i, men det tycker inte jag alla gånger vem som helst kan hamna där. Tänk dig själv att du blir arbetslös, du mister någon du tycker mycker om eller din kära är otrogen vad som helst kan hända som gör att du hamnar i en depression eller helt inte orkar längre du betalar inte räkningarna eller glömmer bort att leva du kanske söker stöd hjälp i mat, alkohol eller droger sen kanske det är det ända som du känner dig trygg i och blir fast i från början känns allt jätte bra men sedan när du inte kan ta dig ur är du fast. Ser kanske ingen utväg. Jag beundrar alla som har lyckats ta sig ur något jobbigt och gått vidare i livet, har börjat leva igen helt enkelt. Sen tycker jag inte on de som sätter en stämpel på de personerna och tror att de inte kan bli bra igen även fast att de har bevisa raka motsatsen eller att de är mindre värda för att de har en annan bakrund.

Jag tycker att vi har så många fördomar här i livet, jag har märkt många gånger inom jobbet att de inte stämmer.
Jag minns så väl att mamma sa att man skulle aldrig bedömma en person efter vad andra sa utan att man skulle billda en egen uppfattning. Jag vet att det är svårt många gånger men försök att tänk på det nästa gång.

Kramen

Bokbussen och stjärtlapps åkning

I tisdags var nils och jag lediga båda två, vi stannade inne hela långa dagen eftersom att jag inte var på humör men samtidigt blir jag inte på bättre humör av att vara inne i den instängda luften så att vi åt en tidig middag eftersom att Jens kom hem vid halv fyra. Sedan gick vi ut hela familjen det var ganska ljust ute så vi gick hem till vårat hus där Jens plockade ner tv antennen och jag tog fram skidorna. De andra gick in och hälsade på Jenny med familj en stund. Själv satt jag på mig skidorna och provade dem lite, det är så mycket snö nu så att det går inte att åka på åkrar för då åker man bara rätt igenom. Ska ta med mig Mari någon dag och åka i spår. Men mina skidor är vallnings fria så att det blir inte lika bra glid på dem. Men samtidigt så kan jag inte valla eller har aldrig haft det intresset av att lära mig.

När vi skulle åka skidor på skolan så tyckte jag att det var det värsta som kunde hända, jag hatade att åka skidor det var roligare med skriskor. Men nu tycker jag att det är ganska roligt och skönt att åka. Det trodde jag aldrig att jag skulle säga. Nils fick som sagt ett par skidor av Jens i julkapp men han har inte hunnit åkt så mycket på dem men vi ska pröva i helgen när jag är ledig.

Sedan åkte vi hem tillbaka till oss med en snowracer, spark, skidor och en tv antenn det var nog en mycket märklig syn att se oss gå där efter vägen. Jag ville att Nils skulle åka spark men han skulle åka snowracer, som tur var gick det bra hela vägen. När vi kom tillbaka stannade vi kvar ute och lekte med Nils lite vi åkte bland annat stjärtlapp vilket Nils tyckte var mycket roligt han ville inte åka ensam så att jag åkte med honom. Det gick ganska fort, Jens som trodde att det skulle bli en stor flopp men det blev det inte. Nils kunde ha åkt hela kvällen om han hade velat men vi blev avbruten av att bokbussen kom till öråker. Ja vi bor på landet men jag hade ingen aning om att bokbussen stannade här.

Nils tyckte att det var jätte roligt och spännande att få komma in och kolla på alla böcker han fick välja fyra stycken som vi ska läsa, en handlade om monster den fick jag läsa två gånger på kvällen när han skulle sova den var mycket populär. Det är roligt att se att Nils uppskattar sånt som är lite annorlunda nu för tiden. Jag önskar att jag inte var så tråkig utan kunde gå ut lite mera med han och lära honom att han inte bar ska sitta framför tv hela dagarna. Nej det måste både Jens och jag bli bättre på.

Igår gjorde jag inte så mycket jobbade på eftermiddagen sov så länge som möjligt på f.m. Idag jobbar jag dag slutar vid halv fyra sen ska jag försöka ta mig till birsta och handla ett par tränings skor eftersom att Mari och jag ska i väg och träna på fredag om inte någon av oss blir sjuk eller något annat skulle hända. Har inte köpt någon dator ännu så att det blir inte så mycket bloggande framöver men det har ni kanske märkt. Det blir bättre snart.

Kramen

RSS 2.0