Hemma

Idag skulle ha jobbat men har så ont i huvudet jag tror att det är bihålorna som trycker på, och spänningar i axlarna. Försökt att sova bort det onda men det har inte gått, ja ja det går över.

I måndags var vi på lekterapins dag på barnsjukhuset, det var underbart väder och mycket folk. De bjöd på fika och korv, barnen fick rida, spela med några från gif sundsvall och lägga hockeystraffar med sundsvall hockey. Pippi var där och delade ut guldpengar till alla barnen, hon frågade om Nils ville ha en peng men han sa att han hade egna pengar. Han ville absolut inte ha från någon annan, jag försökte att förklara att hon hade speciella pengar men han var fast vid sitt beslut.

Brandbilen var oxå där och alla som ville fick släcka gräs med brandslangen, det ville Nils absolut pröva och det gick jätte bra för honom. De fick hjälpa honom att hålla slangen men han satte igång vattnet själv. Han var så stolt att han inte ville ta av sig brandjackan som han fick låna, eftersom att de hade flera stycken med sig fick Nils låna den ett tag efter. Sedan kom hästarna i en transportbuss, gissa vem som var först på plats, ja Nils så klart. Han ville rida på en gång, men de skulle så klart göra dem iordning först och det hade inte han tid med att vänta på så han gav upp och sprang till gungorna istället.

Clownen daff daff var oxå där men det var inte han intresserad av han skulle gunga och spela fotboll, eftersom att vi var där i nästan fyra timmar blev han mycket trött på slutet så han somnade nästan i däckgungan.

Jag tog även med honom upp till mitt jobb så att han fick se vart jag är när han är på dagis, det tyckte han var roligt att se och få allas uppmärksamhet han var mycket lydig där och gjorde som jag hade sagt till honom.

Sedan åkte vi buss tillbaka och det tog inte lång tid innan han somnade brevid mig, det var lite svårt att väcka honom när vi skulle av han ville gärna sova längre.

Sedan bar det av till dagis där vi skulle ha utvecklings samtal om Nils med hans fröken. Hon hade bara bra saker att säga och hon tyckte att han hade gjort stora framsteg. De sa även att han var mycket intresserad av hur saker och ting fungerar och kunde hålla på mycket länge för att komma på det, en liten mini tekniker Vi eller jag har många funderingar på Nils språk men hon tyckte att det gick framåt och att han blir bättre och bättre

Vi ska på bvc till veckan på 3års kontroll så får vi se vad de säger där, jag tycker att det vore bra om han fick komma till en logoped som är expert på sånt där.

Annars mår han bra, är mycket pratsam och som sin far (och morfar) vill han gärna prata jämt och har alltid mycket att berätta har lite svårt med att behöva vänta på sin tur.

Igår hade vi ceps övningar på jobbet, där vi får träna på att agera i akuta situationer, det är så nyttigt och jag anser att vi skulle behöva ha flera sådana dagar. Man glömmer så snabbt och nu var det länge sedan jag gick på larm så jag vill verkligen öva. Tyvärr var jag tvungen att gå efterbara en timme, men jag han varar med en stund. Jag var till barnmorskan för att slutföra det jag inte hann med förra gången, jag berättade att jag hade så mycket huvudvärk så hon tog blodtryck och blodsocker men det såg jätte bra ut, järn värdet hade gått ner så jag har börjat med järntabletter. Fick en tid för ultraljud i mitten av juni, både spännande och nervöst. Jag oroar mig för mycket därför får jag så ont i huvudet tror jag. Men så har jag alltid varit får börja med avslappning kanske.

Nu ska jag gå och vila ha en bra dag!!

Kramen





En regnig dag

Funderar på om det blir någon cykling hem idag eller inte. Annars får jag gå på löpbandet ett tag. Det är så skönt att hålla igång. Jag sov över på jobbet i natt, Jens var så snäll så han kom med tandbortste och dagens matlåda. Och så hade han köpt en loka och tagit med naturgodis mums....
Sov jätte bra i natt men är ändå trött så jag önskar att jag skulle kunna gå och lägga mig någon timme efter att jag slutar men det vill nog inte jens som har varit hemma hela dagen och haft lång tråkigt. Får försöka hålla mig vaken får bli en tidig kväll istället. I bland kan jag gå till sängs samtidigt som nils vid åtta tiden, det är så skönt att vakna utvilad.

Har bara ca två timmar kvar innan jag slutar, ska bli så skönt ändå har jag bara jobbat två dagar i streck. Ledig i morgon och om det är bra väder ska nils och jag gå på lekterapinsdag på e.m. Det får kanske bli någon lunch ute innan, fast egentligen skulle jag behöva sparar pengar. Men om vi äter hemma så blir jag så trött så att jag inte tar mig i väg, jag vet hur lat jag brukar vara.

Fundrade på om vi ska köpa en pizza/sallad idag men jag vet inte om det är värt pengarna. De andra på jobbet köpte det igår men jag ville inte slänga pengar på sånt när jag ändå hade med mig mat. Men det luktade så gott. Tyvärr blir det nog inte så mycket familjetid ikväll även fast att vi inte har träffas på ett helt dygn. Det ät väll som vanligt att Jens hamnar framför datorn och sitter där hela kvällen och nils och jag framför tv. Det ät tråkigt men både Jens och jag har så dålig fantasi när det handlar om att hitta på något tillsammans. Men sånt är livet.....

Annars blir det bara jobb den här veckan som närmar sig vad jag vet.

Kramen

En tung dag

Idag skulle min pappa ha fyllt år och det känns så tråkigt att jag inte kan vara med honom längre att han inte finns vid min sida längre. Det är underbart väder ute som det brukar vara på pappas dag. Tänk att få åka upp till Erikslund och sitta och njuta av den underbara trädgården som pappa hade när han bodde och levde där. Att få komma med den bästa presenten av alla att tala om för honom att han ska bli farfar igen. En till som han skulle ha skämt bort.

Säga vad man vill men mina föräldrar var inte snåla när det handlade om oss barn. Vi fick inte allt som vi pekade på men vi fick alltid fina presenter och mycket kärlek. Sedan visste inte pappa hur han skulle visa den alla gånger. Men de sista åren som han levde gav han mera än hundra procent. Han ville inget annat än att vi skulle må bra och ha ett bra liv. Jag vet han skulle vara mycket stålta över både mig och tommy om hn fanns här nu. Men både mamma och pappa finns alltid med oss och vakar över oss men de syns bara inte till helt enkelt.
Nils verkar kunna se andar så att han kanske kan se dem man vet aldrig.

I går kväll efter middagen tog vi en cykel runda hela familjen i den sköna vädret, först åkte vi till ica och handlade lite godis inför kvällen sedan fortsatte vi en bit bort över och tog öråkersvägen till farmor och farfar. Där vi fick glass och kaffe, vilket gjorde Nils mycket glad. Jenny med familj kom oxå dit vi var inte hemma förän vid nio, det var en lång tur på cykel oxå men det var skönt. Det kändes i kroppen idag, så det blev bara en promenad runt öråker idag men bättre än inget alls. Sedan har Jens varit och rivit som vanligt och jag har tvättat. Nu är jag på jobbet till klockan 22.00 ska börja sju i morgon så att jag får se om jag sover över eller cyklar hem. Det skulle vara skönt att sova lite längre i morgon bitte.

Annars har det inte hänt något speciellt i mitt liv vad jag vet, ja jag fick sommar schema som jag inte vart så nöjd över men sånt är livet.

Kramen

Nyheter

Jag har både positiva och negativa saker att komma med. Vi börjar med det tråkiga, vi fick inte igenom byggnadslovet på grund av banverket sa stopp. Men vi ska skicka in några andra papper som behövdes så skulle det gå igenom. De hade något projekt på gång, men de visste inte att det var ett återbygge att det hade stått ett hus dår innan. Så jag hoppas på att det ordnar sig annars blir jag arg!!!!!

Den glada nyheten är att Nils ska få ett syskon någon gång i mitten av november. Det ska bli så spännande, lite orolig att något ska gå fel eller att jag ska göra något fel.
Vi var hos barnmorskan andra gången i tisdags för att lyssna på hjärt ljuden. Vi var jätte nervösa båda två eftersom att jag hade en blödning i vecka 9, men då tyckte de att vi skulle vänta och se.

Jag berättade som det var för barnmorskan så vi fick lyssna på hjärtat på en gång, men hon hittade inte några ljud. Jag blev alldeles stel i kroppen nej, nej, nej och åter nej det är inte sant. Det var som vi fruktade, hon försökte att trösta mig med att ibland är det svårt att höra så tidigt. Men hon såg att jag ville veta hur det var så jag fick komma upp till sjukhuset för att göra ultraljud på en gång, jag visste inte om jag ville veta. Jag la mig på britsen och hon sprutade på gelén och började att söka dra den fram och tillbaka och så stannade hon och sa att här har vi ett litet liv. Jag fick se det med egna ögon helt otroligt, ja men lever det sa jag. Ja det rör på sig och det lilla svarta som slår det är hjärtat hon mätte huvudet och sa att jag var nog i v14. Då var det inte lätt att höra hjärtljuden.

Å jag blev så glad och lycklig hela jag det var den lyckligaste stunden på länge det går inte att beskriva. Helt underbart var det, efter det ringe jag Mari och Tommy som har vetat om det sedan i mitten av mars. Å de blev oxå så glada eftersom att de har varit med under resan. Jag har inte velat berätta det innan eftersom att jag inte visste hur det låg till. Men nu vet alla som läser bloggen oxå det, får se om det är någon som hittar hit igen eftersom att det var ett tag sedan.

Idag har Mari och jag varit ute och gått i två timmar i rask promenad det var helt underbart. Härligt väder och en underbar vår doft ute och alla vackra blommor som har slagit ut. Efter det blev det birsta eftersom jag måste köpa ett par vår skor har tills nu fortfarande haft mina vinterskor. Men nu har jag köpt nya.

Har börjat röra på mig igen det är så skönt och jag mår mycket bättre både mentalt och fysiskt. Blir nästan beroende. Eftersom att jag inte har tränat innan så nöjer jag mig med promenader och cykling till jobbet. Men jag tror på att det är viktigt att bygga upp en stark kropp under graviditeten så att man orkar bära barnet i nio månader utan att kroppen ska ta stryk.

Har inte något speciellt sug efter något mår bra för övrigt mådde illa i början och ville bara sova men det är bättre. Jag som älskar frukt annars ville absolut inte känna lukten av frukt från början men det har gått över. Jag saknar kaffe det är så gott, även vin och en kall öl men det kan jag leva utan.

Jag hoppas att allting går bra och jag ska försöka att bli bättre på att skriva.

Kramen

RSS 2.0