Söndag morgon

Och det ser ut som att det snöar ute lite vet inte vad det är för tempratur men det måste bli varmare snart hoppas jag. Sov över på jobbet igår det gick bra somnade redan vid elva tiden och sov hela natten, låg som vanligt och tänkte på lite allt möjligt när jag skulle sova. Ska alltid lösa alla problem när det är sovdags förstår inte varför men det är då man slappnar av och det är då man ska rannsaka vad som har hänt under dagen eller livet. Låg och funderade på vad de gjorde där hemma och hur det var med dem, lite svårt att lämna dem ensmma under natten utan att jag har kontrollen (kontroll behov).

Slutar klockan tre idag det ska bli så skönt att komma hem sedan till de andra, men jag måste erkänna att det känns mycket tomt nu när vi inte har några husdjur längre jag har alltid haft katter hela mit liv vet inte hyr jag ska klara mig utan. Men jag vet att det blir svårt när vi bor som vi gör nu kanske skaffa någon tills sommaren när det är lite varmare. På tal om katter jag kommer inte ihåg om jag har talat om det här innan men jens och roger hittade Patricia död på övervåningen under soffan. Det är en otrolig saknad efter henne, hon var något mycket speciellt betydde mycket för hela familjen till och med Jens. Satt och kollade på några bilder på henne sedan hon var en liten kattunge, å så liten hon var hon fick plats i ena handen. Var så söt och god, nej henne kommer jag aldrig att glömma.

Men min absoluta favorit genom tiderna var ändå min Patrik han var även min första egna katt, honom fick jag när jag fyllde sju år av mamma. Jag minns när vi hämtade honom och resan hem. Han fick gå igenom en hel del men han var tapper och kämpade in i det sista tyvärr blev tvungen att ta bort honom när han fick problem med sina inre organ, det var när jag var i varberg 2002 jag kommer ihåg att pappa ringe och talade om att han hade varit till vetrinären där de hade sagt att han var mycket gammal och att det inte gick att göra så mycket åt hans tillstånd. Han led så mycket på slutet så att det var nog skönt för honom att somna in. Han var helt otrolig man kunde prata med honom och han var aldrig sur eller arg, jag tror inte att det fanns någon som inte tyckte om honom. Nej han har ett mycket speciellt plats i mitt hjärta och det största.

Ja vad ska jag göra när jag kommer hem, hm förmodligen ta itu med de där piiiip gaedinerna som jag köpte på ikea som är för långa måste strykas upp. Inte mitt favorit intesse men det måste göras..

Kramen

Varmt inne och kallt ute

Ja jag måste få klaga lite. För några dagar sedan var det snökaos ue så att man kunde inte ta sig ut och nu de senaste dagarna har det varit iskallt ute. Är det inte nu man ska njuta av den här underbara vintern och den underbara snön?? Jag bara undrar, jag brukar inte tycka att det är så farligt med några minus grader och bara man klär på sig så fryser man inte men jag har en son på två och ett halvt år som inte tycker om att det är så kyligt. Han vill så klart vara ute och prova sin nya snöskyffel och nya skidor men det går inte för då blir det för kallt för honoms små kinder. Har prövat både idag och igår fick gå in efter bara en halv timme. När ska detta vända???

En annan sak som jag har funderat över är min egen träning, jag och mari kom igång så bra efter jul uppehållet och lite längre och jag kände mig mycket mottiverad. Men så brann det hemma så klart (det var meningen att vi skulle ha tränat på måndagen allt var packat å klart) så att mina kläder och skor blev förstöd. Har köpt nya kläder men inga skor, det är så dyrt och varje gång jag har varit iväg och ska ha handlat den sista tiden har jag varit med jens och han vill inte vänta för länge där ska det gå fort undan. Och när det handlar om träningsskor vill jag inte ta första bästa så är det bara. Nej mitt mål den här veckan är att inhandla ett par tränings skor. Skulle behöva ett par stövlar också men det får vänta, det gäller att prioritera här i livet.

Har känt mig lite hängig nu den sista veckan har inte haft någon lust att göra någonting alls, det måste jag ändra på kan inte gå här och deppa det tjänar jag ingenting på. Men det känns som att varje gång jag slappnar av händer det något nytt, går på nålar hela tiden och bara väntar på nästa stora sak som ska ske. Har gått och blivit extra stor överbeskyddare över nils är så rädd att det ska vara han som är nästa offer. Ja jag vet att det låter jätte konstigt men det är så det är och då skriver jag om det.

En väninna dotter till mig hade kalas idag men vi kunde tyvärr inte komma eftersom att jag jobbade som vanligt när det händer något, måste försöka att ändra på det också. Det är mycket på min lista som ska ändras.

I går köpte Jens och jag godis, för första gången på mycket länge faktiskt. Har försökt att hålla mig undan sådana saker bullar och kaker är det inga problem med för det tycker jag inte om det är bara onödigt tycker jag. Men just små godis kan jag var extra svag för i mellan åt. Vi tog fram det efter att Nils hade somnat, å vad gott det var för stunden men inte efter då får man så ont i magen och får dåligt samvete för stunden. Tänk vad beroende framkallande socker kan vara, jag kan inte sluta och så blir jag som sugen dagen efter också, förstår inte varför.
Men jag tror att det är som de säger att bröd, pasta, potatis m.m som innehåller socker gör ett beroende också. Jag menar inte att alla ska tycka som mig det begär jag inte vi har alla olika åsikter. Men jag har märkt själv att när jag har prövat med att äta mindre kolhydrater en längra tid så har jag mindre migrän, då slipper kroppen det så kallade giftet. Ska försöka med det igen jag menar inte att man inte behöver dra ner helt för det går inte det finns kolhydrater i nästan allt. Jag brukar försöka att äta lite mindre bröd, äta gröt på morgonen istället med ägg. Äta riktig middag och lunch isället för mackor. Kanske en frukt på kvällen, vissa säger att man inte ska äta frukt heller men då tycker jag att det börjar att bli sjukligt. Sedan är det självklart inte säkert att det passar alla. Jaghar vänner som äter enligt LCHF men det vill inte jag göra för jag vet att jag klarar inte av att äta fläsk och ägg på morgonen eller massa grädde. Då skulle jag må illa konstant, jag föredrar lite extra kolhydrater men pasta, potatis och ris kan jag vara utan. Slut pratat om det!!

Ni får ha en bra lördag kväll, själv tror jag att jag sover över eftersom att jag börjar klockan sju i morgon bitte, hinner inte mer en komma hem och vända.

Kramen

 


Ingen dator

För närvarande så att jag kan inte blogga som jag skulle vilja men jag lovar jag har inte lagt av. Ska kanske iväg och kolla på en dator till veckan det är så mycket annat vi ska göra nu också som ska jinnas med. I bland har vi inte lust att göra någonting alls, det är så livet funkar tror jag.

Vi har iallafall flyttat in nu i våran nya våning. Den är stor och vi ska vara glada och tacksamma att vi får hyra den, det är nära till vårat hus. Men det är inte mina färger som sagt och det gör sig på mind varje dag tyvärr, jag är kanske bort skämd med det eller inte egentligen om man tänker på hur vi hade det i vårat förra hus det var också ganska färg glatt, men det skulle vi göra om senare. Nils rum är jag ganska nöjd med, där är det blåa väggar där ska vi bara byta tapeter.

Har haft någon blandning av magsjuka och förkylning i början på veckan så att då var jag hemma, Jens har och så varit dålig men har varit och jobbat iallafall men det är lite svårt för mig med tanke på var jag jobbar. Jobbar nu i helgen det är helt okej.
Men jag önskar att jag fick vara hemma med Nils men nu är det inte så. Det känns inte som hemma riktigt ännu det är lite konstigt att börja om på nytt på ett ofrivilligt sätt men samtidigt så är det inte ett dugg synd om oss, vi har tak över huvudet. Tänk på alla krigsbarn och flyttingar som får lämna allt de har och lämna sitt eget land och sin kultur och inte veta vad som kommer att hända dem. Där kan man tala om oro.

Nej nu måste jag göra lite nytta skriver kanske lite mera senare..

Kramen 

Försäkrings bolaget

Eller rättare sakt en viss person på vårat försäkringsbolag kan förstör hela dagen. Ja man laddar när man ska dit å sedan när man kommer därifrån så har hon tagit alla energi man hade och lite till, precis så känns det. Men vi ska inte klaga nästa vecka så är hon klara med oss och vi med henne skööööönt!!

Jobbar kväll idag sedan är jag ledig i helgen som sagt jag låter som en pappegoja. Skriver om samma saker hela tiden men det är det som mitt liv handlar om nu ungefär.
Jens ska i väg ikväll och kolla på en teve och lite annat och eventuellt börja montera ihop lite möbler. I morgon ska Tommy hjälpa oss att flytta saker han är liksom skylldig oss det efter alla hans flytter fram och tillbaka. Det ska bli roligt att få inreda Nils så kallade rum. Jag har stora planer, har som sagt redan köpt lite möbler allt i vitt precis om jag vill ha det jag är allergisk mot fure och trä tycker att det är så fult. Ursäkta men hemma hos mig får det inte vara trä inslag, men vi har alla olika smak och tur är väll det.

Vi ska köpa sängstommen på okea det blir hemnes även byrå och nattusbord och eventuellt en liten förvaringsbyrå framför sängen. Sedan har hon som vi hyr av lämnat kvar en soffa och fotölj med soffbord som vi ska använda och några byrån. De är dock inte vita men det kan jag leva med en kortare tid iallafall. Sedan har hon en gammal garderob i Nils rum som jag tycker är mycket fin den skulle jag gärna villja ha.

Tilla lla er som läser min blogg vill jag hälsa er välkommen till våratt nya hem framöver det är större så alla som vill får plats vi har extra säng om det är någon som vill sova över, vi har inga katter tyvärr. Så att det är fritt fram till alla er som är allergisk att komma och hälsa på.
Jag känner att jag börjar att sakna den där sociala biten nu. Det var länge sedan det var någon som hälsade på. Jag ska se till att det finns fika bröd hemma (brukar vara lite dålig på det) men jag kan säga som så att det är inte vi som har valt teapeterna eller gardinerna. Men hon som vi hyr av är jätte snäll som låter oss hyra.

Kramen

Förkyld

Har ont i jroppen och snuvig känner mig allmänt hängig. Men det är det som är så bra med förkylning att det går över efter några dagar.

Jens hittade våran underbara katt Patricia död i går inne, det var tråkigt att få höra men samtidigt känns det som att det kanske är lika bra med tanke på vad som har hänt med våran tredje katt Gösta som lever men han har blivit jätte konstig. Han beter sig som en vildkatt han var så go och snäll innan det här hände. Det var även Nils ett års present. Så det är jätte synd på tal om Nils presenter så börjar vi fundera på alla saker som Nils har fått som inte finns kvar. Alla dop presenter alla hans böcker han älskar när man läser för honom. När vi var till Stockholm i november var vi på junibacken där vi köpte fyra stycken mamma mu böcker. Visst det är bara saker men vissa går inte att ersätta vad en folk säger.

Vi var på ikea och stor handlade saker till vårat hushåll vi försökte att handla det billigaste men ändå slutade summan på nästan tre tusen då har vi bara handlat det viktigaste. Köpte även en vattenkokare på cervera för ca 400 kr för den ska vi ha sedan när vi flyttar hem igen så att då vill vi ha en snygg som vi kan ha framme. Har även kollat på en ny tv och sängar ska eventuellt köpa sängar idag som vi ska ha sedan också. Ska som sagt försöka flytta in till helgen.

Ska ha möte med handledaren på lf i morgon, Jens äe lite små irriterad på hon som har hand om oss. Jag förstår honom eftersom att hon verkar inte bry sig så mycket om oss utan hon är upptagen med så mycket annat. Hon säger att hon ska göra saker men de blir aldrig av. Men det ordnar sig nog.

Nu sitter jag och väntar på att Jens ska komma så att vi kan åka och handla, Nils är på dagis idag. Han fick en stor kram av en av hans kompisar igår när han kom dit. De var så söta, för er som undrar kan jag säga att det var en tjejkompis..

Kramen

Upp och ner

Jag tycker att det går lite upp ocn ner med känslerna. Idag tycker jag att det har gått mycket bättre än igår. Jag jobbade natt igår så att det var meningen att jag skulle sova i dag länge tänkte jag, men det gick inte jag vaknade klockan tio på förmiddagen och var klar vaken jaha vad ska jag göra nu jag försökte att kolla på teve lite å datorn så att jag kanske kunde bli sömnig men icke eller sedan vid halv ett tiden tvingade jag mig själv att lägga mig i sängen. Ja jag somnade å sov ända till halv fyra, skönt. Jens å Nils var inte hemma förän vid fem tiden det blev korv till middag idag men själv åt jag tonfisk, tycker inte alls om korv längre vi åt korvstroganoff i måndags det var inte alls gott. Jag brukar inte vara så kräsen, jag menar nu när vi inte har så mycket pengar att röra oss med så får man ta det man har hemma. Det är slut på att äta ute eller ta hem mat nu å Jens ska börja med matlåda, själv har jag nästan alltid med mig det eftersom att det är så praktiskt. Nej nu får det vara slut pratat om mat.

Som ni kanske ser så jobbar jag natt idag också, det ska bli så skönt på morgonen när de andra kommer och byter av oss det är det bästa med att jobba natt när man får gå hem och man vet vad trötta de andra är som kommer och jobbar dag. Annars tycker jag att det är en ständig väntan innan man ska åka när man jobbar natt.
Fick nya schemat igår och jag kan konstatera att jobbet kommer att bli mitt andra hem eller kanske till och med mitt nya hem det var inte många lediga dagar. Jag som har lite annat planerat som att försöka att träna och att fixa med huset men det ordnar sig. Jag skulle ha jobbat hela helgen plus måndag, tisdag och onsdag men jag fick ledigt eftersom att vi ska flytta i helgen igen men den här gången stannar vi lite längre. Det blir nog bra vi ska handla lite saker och möbler nu i veckan det känns inte så kul att handla det på ikea i helgen. Vi har en 1,20 madrass som vi sover på nu hos Jenny som vi ska köpa en sång till och då funderar vi på om Nils kunde få ta över den. Han tog ändå upp en stor del av våran gamla säng som var 1,50. Vi har försökt att få honom att sova inne i Viktors rum i hans säng men han har sovit så oroligt så att han har fått sovit hos oss. Jag förstår honom också han söker trygghet i allt som har hänt och händer runt om kring honom.

Jens sa något bra i kväll att det positiva med det som har hänt är att vi får chansen att bygga upp vårt nya hem/liv tillsammans och allting som vi köper är vårat och inte uppdelat. Det känns bra tycker jag också för nu blir det vaårat hus och inte Jens hus som det har känns som innan ibland. Ja vad skulle vi göra utan varandra Jens, jag och Nils ........................

Skulle kunna sitta och skriva hela natten en massa strunt men det blir så jobbit för er att läsa ska försöka att bli bättre på att uppdatera mig om vad som händer och sker just nu i Ellas värld!

Kramen



Egocentrisk

Jag känner mig så gnällig, jag vill inte att andra ska tro att jag tycker synd om mig själv. Men jag vet inte hur jag ska göra. Jag är på jobbet nu och jobbar natt det är bra att vara tillbaka men det är så svårt att koncentrera mig, tankarna bara far runt i huvudet på mig. Jag jobbar natt i morgon också sedan jobbar jag helgen, vi ska eventuellt försöka att flytta i helgen. Problemet är att jag inte vet hur jag ska hinna att få ihop allt.
En på jobbet tyckte att jag skulle sjukskriva mig inför helgen men jag vill inte vara till något besvär.

Tankarna börjar ploppa upp nu, förra veckan hade vi så mycket annat att göra men idag har jag haft tid att tänka. Jag var med Tommy på Birsta en stund och kollade på lite saker å åt lunch på ikea, men jag har lite svårt att koncentrera mig. Kanske ska ta den här veckan till att vila upp mig så jag inte går in i väggen. 

Låter det egocentriskt??????

Jens har börjat få ont i handen igen stackarn, han har det inte lätt ska kolla upp det imorgon på sjukhuset.

Ja men sov så gott!!!

Kramen  

Det känns tungt

Ja som de flesta vet så brann det hemma hos oss förra söndagen natten till måndag, så att på grund av det så har jag inte skrivit något. Vi har haft lite annat att göra å såhar jag inte haft den den riktiga energin att skriva.
Ja hur känns det då??? Ja det är svårt att säga jag tycker att det går lite upp å ner. Det går bra så länge jag gör något eller inte är ensam. Men sedan när jag ska sova eller sätter mig ner då kommer alla tankar upp. Men vi lever iallafall å vi har underbara vänner å kära som står oss nära som har varit underbara. Kläder har vi fått pengar av försäkringsbolaget att köpa å nils har fått jätte mycket kläder av många som har gett bort. Leksaker har han fått av en liten underbar liten kille som bara var 6år gammal som hörde vad som hade hänt med nils. När han fick veta det gick han upp på sitt rum och packade iordning två låder medsaker som han inte lekte med. Helt otroligt, vad jag minns var man ganska egocentrisk i den åldern men inte alla det är uppenbart. Sen har nils även fått två legobyggsatser, en husbil, småbilar och böcker av personal, föräldrar och barn på vårbackens förskola där han går. Ni skulle se vad glad han blev, visst det är bara saker men ändå för honom betyder det jätte mycket.

Nils börjar förstå mer å mer, vi var upp till huset igår och kollade utanför då sa han att pappa måste laga för huset är trasigt. Då sa Jens att det var svårt men Nils sa att han kunde laga det med hammare, spik och stege.

Jag är så glad att vi fick ut Nils fort och att vi kunde lämna honom nere hos Jenny(Jens syster å våran granne) det var även därifrån som vi larmade å fick låna kläder eftersom att vi inte hade så mycket på oss Jens hade bara kallsonger och skor. Nils hade pyjamas å jag hade somnat med Nils i sängen så jag hade tights å skjorta å två olika vänster skor som Jens äger. 

Det ända vi tänkte på var att vi måste ut snabbt så kläder var det sista vi tänkte på, ja jag tog med mig väskan som stod i hallen i farten. Sen tog rökdykarna ut mobiler, fotografier och nycklar. Så det var jätte bra.

Brannkåren var mycket snabb att komma de var här på tio minuter både Timrå å Sundsvalls styrkan kom hit, även fast att de var så snabb så känns det som att det tar en evighet. De var mycket hjälpsamma å gav oss filtar å vatten att dricka de bjöd oss även på fika men det är det sista man tänker på när huset brinner. De hittade en katt död inne, en har vi sett ute men Patricia har vi inte sett till en som var min absoluta favorit. Ja jag känner att tårarna kommer nu när jag tänker på det men det är en sådan dag som jag bara skulle vilja sätta mig i ett hörn och gråta. Men det gör inte saken bättre. Allt blir så mycket tyngre, mamma brukade säga att det finns alltid de som har det värre å så är det. Ska inte klaga.

Vi fick bo hos Ulla å Sten förra veckan, nu lånar vi Jennys hus de är utomlands. Det ser ut som att vi ska få hyra av en granne på hennes övervåning där det är som en lägenhet med tre stora rum, kök och badrum. Där har vi även egen ingång.

Idag har jag varit ute å gått en timme å sen kommer Tommy å vi ska kanske gå på Birsta en sväng, måste hitta på något annars känns det så tungt. Ska börja jobba i natt igen det blir nog bra.

Ta han om er alla, ett STORT TACK till alla underbara människor som har hjälpt oss!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kramen på er. 


Första dagen på det nya åter 2010

Det tok snöar ute jag var ute med Nils en stund och skulle skotta lite, men Nils bara klagade på att det blåste ute så han ville bara gå in. Jag minns när jag var yngre äldre än Nils så klart så var jag ute från morgon till kväll oavbrutet mamma å pappa fick nästan dra in mig. Jag tycker fortfarande att det är underbart att vara ute i friska luften. Jag tycker att det är skönare nu när det är lite kyligare ute än som på sommaren när det är så här jätte varmt ute p kvavt. Nej jag måste ha blivit gammal som inte klarar av att vara ute i värmen på sommaren, kanske ska försöka ändra på det eftersom att jag har några sommrar kvar om jag inte flyttar till ett land där det är vinter året runt. Det kanske vore någåt det.

Vi var till Nils farmor å farfar å betalade hyran idag oxå så att nu är alla räkningar betalda för den här gången, skönt. Skulle ha åkt iväg å tränat idag på kvällen efter att Mari slutat men så visade sig att gymet var stängt. Typiskt när vi var så laddade att börja igen. Ska åka dit till veckan istället. Ta det efter jobbet eller någon dag som jag är ledig, har som sagt inte varit där på evigheter. Det är sån skön känsla efter att man tränat man känner sig så ren på något sätt.

Ja som sagt det var nyårsafton igår, det var mycket lugnt Mari å Per var här å vi åt middag å satt å surrdade då åkte efter tolv slaget eftersom att Mari skulle iväg å jobba idag. Nils han somnade vid halv tio i soffan. Ja han fick vara upp tills han somnade igår.

 Jag vet att det inte är rätt eftersom att jag vet att man ska lägga barnet samma tid varje dag även om det är helg dag eller vanlig dag. Min mamma å pappa la oss varje dag klockanm åtta tills att vi var nio år. Tyvärr har inte jag varit lika sträng med Nils men jag försöker att lägga honom senast åtta men ibland är han så spidad så han kan inte somna då kan man få hålla på med honom i en timme. Det är ännu svårare om vi har besök då vägrar han så klart att sova han är väll rädd att missa något.

Får kanske ha det som nyårslöfte att vara bättre på att ha tydligare regler för Nils. Men egentligen så tror inte jag på det här med nyårslöften det är en så lång period. Jag tror att det är bättre med veckolöften eller månadslöften de är lättare att hålla. När man klarar av något så växer man som person å det blir lättare att fortsätta sen kan man självklart få bakslag ibland men det hör till. Det är bara att kliva upp och börja om eller fortsätta där man trillade av. Sen är det kanske bra om man får stöd av nmågon annan eller kämpar tillsammans med någon som är eller varit i samma situation. Det viktigaste är förstås att man verkligen vill och gör det för sin egen del.

Jag hopppas att vi alla får ett bra 2010!!!!

Kramen 

RSS 2.0