Plötsligt händer det

Jag och Tommy är ledig samtidigt i morgon, det händer inte ofta tro mig vi lyckas alltid gå om varandra. Det var så skönt att få¨gå hem idag, det kändes som att jag hade gjort mitt den här "helgen". Har jobbat på 44an idag eller rättare sakt suttit vak till ett av deras barn som var på IVA, det var tur att föräldrarna var så trevlig. Jag tänkte på allt som de gått igenom sedan deras dotter föddes, att de ändå är så trevliga och tacksamma för all hjälp de får. Många som jag träffar är bara sur och grinig och försöker bara att hitte fel som jag gör. Jag förstår även dem  att de har haft det jobbigt och att de är oroliga för deras barn. Men lägg enegin på erat barn och stötta hon/han istället. Vissa tror att de kan allting, fast de egentligen inte har en aning om vad se pratar om.
Jag tycker att underskötersan där nere var helt underbar medan sköterskan betedde sig mycket oproffsigt. Hon hade nog vaknat på fel sida. Hon var tvär och sur mot förälrarna utan anlednig.

När jag träffar sånna sjuka barn vill jag bara hem och krama om Nils och tala om hur mycket jag ÄLSKAR HONOM!!!!
Vad lyckligt lottade jag är som har fått ett friskt barn, det är mycket det som gör att inte vill skaffa fler barn, det händer faktiskt att det går snett ibland

Nu ska gosa på NILS.....

Kramen


Advents söndag

Men vi har inte varit på någon julskyltning, vi hann helt enkelt inte f.m bara försvann. Tänk när jag var liten (låter som en gammal tant) var julskyltningen hedlig den kunde vi inte missa och var det som om någon var sjuk var det en kattastrof. Vi gick nästan alltid i Fränsta, å hade nästan alltid snöat å det var så fint.

Men vi tog en sväng på Birsta en snabbis innan jag åkte och jobbade, där vi tog en snabb fika på Charm. Jag tycker inte riktigt om deras fika och jag tycker absolut inte om personalen där, de kan stå och prata om privata saker högt och tydligt så att alla hör. Det känns som att det kan de gärna behålla för sig själv, men visst vi är ju olika. Sen var det gratis utklappsdelning till alla barn, så Nils fick oxå ett paket av tomten och han blev inte alls rädd han tyckte bara att det var roligt att stå där och puttas med alla andra "gamar".

När jag kom til jobbet stod det att jag skulle vara på 44an och det kändes väll lite så där tycker jag, det är mycket svårare att vara här nu sedan jag har fått Nils allting blir så mycket tydligare. Och så tycker jag så synd om barnen när de gråter....

Nej nu måste jag sluta får se om jag hinner skriva något mer senare ikväll.

Kramen

Det snöar

Äntligen, hoppas att det kommer lite som vi får behålla. Vaknade runt åtta var pigg kände mig inte alls trött fast att jag inte kunde somna igår var vaken till ett i natt.
Tog hand om diskberget sen var det dax för söndags frukost, Nils ville smaka av allt men han åt inte upp något av det han tog för sig av.

Sedan började Jens tjata om adventsgranen som vi ska ha ute, det är nämligen så att jag vill inte ha vad som helst, den ska vara fin oxå. Den som vi hade i fjol såg bedrövlig ut, jag är bara uppväxt med perfekta granar. Ni förstår att hemma hos oss skulle det bara det bästa som gällde. Ha ha ja det har jag fått ändra på när jag har varit med Jens, han tar alltid första, bästa så är det nästan med allt.Förutom när det gäller hans jakt.
Det var nog bara vi (hemma i Erikslund) som hade färgade ljus till ute granen, då tyckte jag det såg jätte konstigt ut men nu saknar jag den.

Nu är det slut tjatat om det, gick ut en sväng efter frukost och "träna" lite Sprang och gick (intervall) efter Öråkersvägen, sprang mest faktiskt.
Det var skönt men lite tungt var det, flera veckor sedan jag tränade men det är alltid lite  tungt i början det är betydligt lättare att springa på ett löpband på gymmet än ute i rätta "terängen". Skulle behöva bättre skor så att jag inte förstör knäna jag är bara 30år än, ha ha.

Nu ska jag duscha och sätta upp julstjärnorna, det blir nog ingen julskytning hinner inte, ska iväg och jobba sedan.

Kramen

Bilder från ikväll


Efter jobbet

Vart det den omtalade promenaden runt sidsjön med Mari, och inte ett varv utan tre det var så skönt. Vi gick å prata å njöt av den friska luften, så det kändes inte jobbigt vi kunde nog ha tagit ett varv till om inte Jens hade ringt och efterlyst oss. Sen när vi kom hem till mig fick vi båda en stor kram av Nils, han hade saknat mamma och jag hade saknat honom sen blev det en glad överraskning att Mari var med. Eftersom att det var middags tider lagade jag mat medan Mari lekte med Nils, det blev älgköttsgryta med ris. Köttet blev lite sekt men man kan inte vara på topp jämnt.

När jag skulle göra iordning efterätten kom Per in helt oväntat. Han hade varit på hockey och sett Timrå vinna tyvärr. Snacka om att vi blev paff alla fyra, men det var jätte roligt hade han ville komma in och säga hej, det händer inte alla dagar. Ta inte illa upp Per, men du är en ganska upptagen person men vi tycker jätte mycket om dig en då. Vi fika och surrade på och Nils har börjat att våga ta sig fram till Per mer och mer. Det är roligt att se hur han leker helt avslappnat, förut var han mer försiktig.

Vi har bestämt att Per och Mari ska få det stora uppdraget att lära Nils att åka skidor i vinter, han ska få ett par av Jens i julklapp. Nästa helg är det middag hos dem det ska bli spännande att se vad de bjuder på för gott, jag kan lova att man kommer aldrig därifrån besviken.....

Tack för en underbar kväll och ni är underbara människor, en extra stor kram till er Mari och Per kanske en liten puss oxå :)

Ska ladda upp lite bilder senare

Kramen

Runt sidsjön

Snart kommer Mari och hämtar mig och sedan ska vi ta en promenad runt sidsjön, det ska bli så skönt att komma ut i friska luften. Vädret kunde ju gärna få vara lite bättre men det regnar iallafall inte. Känner mig mycket piggare idag, allting känns mycket bättre när jag jobbar dag, visst det är jobbigt att kliva upp på morgonen men då har jag hela kvällen fri att göra något annat som att umgås med vänner och familj. Mari är en underbar vän som jag inte skulle kunna vara utan, hon ställer alltid upp när det är något och vet hur man ska göra föt att göra en på bättre humör. Hon säger som det är och jag vet var jag har henne. Jag önskar att alla skulle kunna ha en vän som henne. Vi träffades på Ålsta folkhögskola här i Sundsvall när vi läste till Behandlingsassistent, men vi umgicks inte privat. Jag var så angagerad i skolan så jag släppt inte det i första taget. Men efter det så tog vi upp kontakten igen, det känns jätte bra. Det är så roligt att både Per och Mari kommer bra överens med Jens också. Det var ingen tvekan om vem som skulle bli gudföräldrar till Nils, vi var verkligen eniga på den frågan (villket inte är ofta). En annan underbar tjej som jag träffade på Ålsta är Elin, vi brukar träffas alla tre ibland och ta en lång fika,vi kunde sitta i timmer på Tinells som fanns inne i stan förrut, men det har inte varit lika ofta nu eftersom både Elin och jag har barn och hon har så mycket annat på fritiden, det har även Mari. Pratade med Elin igår och hon tyckte att vi skulle ta en middag tillsammans alla tre någon kväll och tända ljus och bara prata om allt och ingenting. Det tycker jag var en lysande id´e. Får se vad framtiden visar.

Kramen

Med ett skutt

Klev familjen larsson/Strandell upp imorse, även Nils han tycker om att bli lite kittlad på morhonen då blir han på bra humör. Jens han skulle i väg att jaga de stackars rådjuren, han är beroende av att ligga och passa på djur. Förstår inte glädjen med det men vi har olika intressen. Själv jobbar jag med mina så knorriga vänner, men de är mysiga de har små olika personligheter allihoppa. Det är roligt att se hur de utvecklas till små människor med humör. Den ene är tyst och lugn, en annan vill inte bli störd och den tredje har armar och ben åt alla dess håll. Men de har något gemensamt de är UNIKA. Jag tycker att det är helt otroligt att de vet hur de ska göra och bete sig även fast att de är så små, även våra bebisar i v28 har ett stort i sugbehov. Tänk vad mycket små barn lär sig varje dag, tänk om vi skulle lära oss lika mycket då skulle vi vara genier allihopa. Se bara på Nils han kommer med något nytt ord eller mening varje dag och lika förvånad blir vi varje gång. Och som Elvira som är på väg att lära sig gå snart, hon kryper för fullt och springer fram i gåstolen. Hon är så härlig, go och glad. Men så är hon tjej också vi är ju lite bättre..... Villa av sluta med att tacka för era fina stöttande kommentarer. Sara jag hoppas att våra barn har lika mycket fantasi som vi hade för då kommer de ha mycket skoj som små. Nu måste jag hjälpa mina små vänner som har tappat napparna som de suger konstant på när inte mamma finns att tillgå. Kramen

Den här sängen kanske

Kajsa Finns på mio vad tycker du Jens?

Snart hemgång

Nu har jag snart jobbat klart, kvällen har gått bra men den har varit lite långtråkig. Men i morgon är en nu dag med nya nöjligheter. Jobbar dag i morgon så då slutar jag klockan tre, vad skönt sen ska jag träffa Mari. Per kunde inte komma för han skulle på hockey, se Timrå vad är det att se. Det är MODO som gäller men det har inte gått så bra föe dem i år men det har gått bättre för mitt andra lag Luleå.

Ja, ja jag köpte en digital kamra igår en riktigt bra som jag tänkte använda fram över, jag ville bli fotograf när jag var liten skulle flytta till Canada och gifta mig med Eric Lindros (en hockey spelare som spelade för Canada och philladepia flyers i NHL). Det var på den tiden när jag var lite mera insatt i hockeyns värld, då visste jag en heldel om alla spelare som kom från Sverige och spelade i NHL. Nu känner jag inte till en ända.
Min barndoms kompis Sara ville bli journalist (vet inte hur det stavas), vi tyckte om att skriva berättelser och måla men jag hade ingen konstnärs gener men det har/hade Sara. Men vi hade skoj. Jag kom ihåg att Sara skrev en "saga" om mig och Eric. Jag kom ihåg att min lärare på mellan stadiet tyckte att jag skulle satsa på att skriva, jag älskade att skriva men jag är så dålig på att stava. Kanske ska ta upp den kariären igen..........

Ja det slutat med att vi hamnade i Sundsvall båda två, jag jobbar som undersköterska på neo, bor i Öråker (av alla ställen) med Jens och Nils. Sara läser till sjuksyster har två barn och sambo. Hennes äldsta är lika gammal som Nils. Jag tror vi hade en mycket bra uppväxt iallafall i lilla Gubbyn utanför Ånge eller vad säger du Sara???

Kramen

Men det är väll lustigt

Att alla tror att jag är gravid, jag vet att jag har lagt på mig, men herre gud har jag blivit så stor utan att jag sett det själv.
Det är fyra stycken på jobbet som har varit på mig. Och svaret är som vanligt NEJ, JAG ÄR BARA TJOCK!!!!
Så ni som inte har sett mig på ett tag kan ni ju förbereda er på att jag är större än vanligt, ta ett ljupt andetag det är sant.....
Det kanske är som i den där filmen när killen blir kär i alla fulla och tjocka tjejer men han ser dem som skönheter. Jag kanske inte kan se hur stor jag igentligen är. Bara en tanke.

Kramen

En skit dag

Är det idag allting känns bara tungt och jobbigt, klev upp efter att Nils och Jens hade åkt även fast jag var trött. Käka frukost och gick och la nig igen. Vissa dagar vill jag bara sova, allting känns meningslöst. Jag har kommit i en liten svacka har inte lust att göra någonting, jag som brukar vara så duktig på att ta hand om min kroppp ( efter att jag blev "frisk") Bryr mig inte om att röra på mig längre, jag mår inte bra av det men jag tar inte itu med det. Jag började att träna på helex å tyckte att det var super roligt, men så blev jag förkyld å sen la jag bara av. Min lilla granne har frågat flera gånger om jag ska följa med, men det känns som jag har fått en fobi att gå dit. Vill inte dra på mig mina tränings kläder på kroppen och visa hur det hänger och slänger över allt. Men samtidigt är det faktiskt så att om jag inte gör något åt det blir det inte bättre. Missuppfatta mig inte jag har inge planer på att bli en tändsticka igen, jag har gått igenom det och insett att jag var inte lyckligare då. Dessutom har jag ingen karaktär (tror det stavas så).

Även fast solen lyser, skiner jag inte inombords. Ja och andra saker som jag absolut inte "orkar" ta hand om är
t e.x städning, tvätta sådana här simpla saker som brukar gå av bara farten.
Jag har känt så här länge och har sökt hjälp på v.c men där fick jag bara höra att det var inte någon depression utan det var bara att rycka upp sig. Ja men tror du inte att jag har förökt med det, jag fick träffa en kurator som inte alls förstod mig och trodde att jag fortfarande var fast i anorexi. Men snälla släpp det där någongång, svar ja jag har varit där i ca 10 år. Men har nu hittat min drömprins som jag vill leva med och har ett jobb jag trivs med, jag skulle aldrig riskera att mista det. Men det är det som är grejen att jag är rädd att tappa Jens, eftersom att jag mår som jag gör ibland. Men bara så att du vet det Jens JAG ÄLSKAR DIG!!!

Ja jag ska jobba hela helgen så att det är bara att dra på "pokerface" och gå vidare. Men på något sätt känns det ändå skönare när jag får vara här och få tänka på något annat. Jag hoppas att det blir lungt i kväll, sitter inne på 9-10 där vi har vak på barnen som behöver extra övervakning och extra hjälp. Jag tror att det är någon av sköterskerna ute och jag som får springa på larm ikväll om det blir något akut snitt eller något barn som inte mår bra.

Nej nu måste jag ta hand om mina små vänner.

Kramen


Min underbara

Son nils är det bästa som har hänt mig. Han kom som en "räddning från åvan" när jag mådde mycket dåligt, det kändes som att jag hade något att leva för igen. Det fanns en mening med livet.
Jag mådde super bra under hela graviditeten och även Nils i magen, förlossninge gick bra och även amningen. Men så ska det inte vara tyckte jag det brukar alltid vara något som går fel, det var precis som att jag letade fel. Nils har säkert någon avvikelse eller en dold sjukdom, han sov ganska dåligt på nätterna, då hittade jag en artikel om att barn som sover dåligt har ofta en bokstavs sjukdom. Så då var jag helt säker på att det var så det var, men att det fanns flera föräldrar i min närhet som hade eller haft barn med dålig sov sömn på nätterna det tog jag inte in. Nej det måste vara något fel........

Han har aldrig haft några problem med motoriken, han tycker om att undersöka saker för att se hur de verkligen fungerar. Nyfiken, vilket är jätte bra men han har varit lite sämre med talet och han har en jämnårig kompis på dagis som var snabb med att prata. På en gång så gick tankarna att något är tokigt, kanske är han döv????
Men nu har jag insett att det kommer, man ska inte hålla på att jämnföra. Nils surrar på och han kan även några färger och har börjat inriktat sig på siffror.

Det jag vill säga är att jag har alltid bara sett mina dåliga sidor och alltid tryckt ner mig själv, nils är en av mig jag vet inte hur man gör när jag ska "hylla mig själv" för de saker jag klarat bra. Men jobbar på det.
Nils har så många goda egenskaper, han är så omtänksam. När han ser att jag inte mår bra kommer han fram å säger med mild ton " Hej mamma, kom kramen å pussen". Sen när jag har migrän kommer han fram och klappar mig på huvudet och frågar om han ska blåsa? Min underbara son.

På dagis tar han hand om de nya barnen och ser till att de trivs, sedan när de kommit in i gruppen återgår han till sina bästa vänner Felix å Ella.
Undrar vem han kommer att bli när han blir stor???? Han är även mycket musik begåvad vad nu det kommer ifrån. Varken Jens eller mig, svärmor frågade om vi hade några talanger inom våran släkt, inte vad jag vet sa jag.

Kramen

Några bilder på Nils




Gudmor Mari och gudfar Per med Nils





Nils på språng





Den tuffa Nils





Nils varit hos frisören

Nils Strandell lite nyvaken


Hemma

Nu har vi varit på Birsta hela dagen, solen tittade fram en stund så jag passade på att suga åt mig lite solenergi. Vi började på plantaten där vi var och kollade på julmarknaden, de hade mycket fina saker men det var för mycket tomtar för min del. Men Nils hittade en "jul aktivitets ask" som han fick han var så stolt över den å visade upp den för alla vi träffade både kända och okända personer. Sedan var vi ner på Birsta city, tyvärr så jobbade inte farmor Ulla på cervera idag så han blev lite besviken.

Sen var det meningen att jag skulle gå in på Åhlens å kolla om de hade en svart julbock som Tommy ville ha men de var slut. Då råkade vi kolla på barnkläderna där var det 20% billigare på Barbapapa kläderna, Nils ville absolut ha något så han fick två tröjor och en mössa. Han har nog snart hela kollektionen. Han har även en Barbapapa i sängen när han sover, köpte vi på coop billigt!!

Efter det var Nils hungrig så vi gick och åt lunch på cafe, jag soppa å Nils plättar det var jätte gott och mätt blev vi båda två. Nils passade på att flirta med damen bakom, det brukar han alltid göra han är riktigt duktig på det oxå!!!!

Eftersom Tommy jobbade idag så gick vi in å hälsade på hans favorit morbror, på vägen dit frågade Nils vad Tommy gillade. Jag rabblade upp lite saker den sa han "Jag tycker om stinky mamma" (han i mumindalen) Han är så söt vi har haft en toppen dag tillsammans, jag har fått många kramar av han. Nu sover han så sött i vagnen.

Kramen

God morgon

Vaknade runt 7 i morse av att nils låg å "läste" Mamma mu, när han såg att jag var vaken fick jag en stor kram. Han är så söt på morgonen när han har fått sovit ut, det är lite annat när jag måste väcka honom för att gå på dagis.
Sen åt vi frukost tillsammans alla fem, d.v.s jag, nils å våra tre katter. Den "minsta" har nils skämt bort med ost och hans mat rester. Det ligger väll i släkten......
Vi ska försöka ta oss ut en stund idag kanske träffa jens å luncha. Men först måste jag få med Nils i duschen, den är inte så populär. Men det har blivit bättre, det är tur att vi inte bor i lägenhet då skulle vi nog ha kontakt med socialen dagligen.
Vi var till Stockholm för ungefär två vecker sedan och bodde på hotell (Sheraton 5 stjärnigt), då hade vi badkar som han bara älskade fick släpa ur han.
Ja han är underbar min lilla kille, vad skulle vi göra utan honom, han gör mig bådel lycklig och arg ibland. Jag som inte skulle ha barn, men skulle jag nästan kunna tänka mig en till. Men ska kanske vänta på er Mari så att ni hinner bygga klart huset först. Om vi ska vänta på vårat är det nog försent, men Jens har gjort ett ryck igen ska inte klaga på honom......
Nu måste vi gå!!!

Kramen


Nils med kusinen Viktor i sommar hagen!

Visst är det en fin sommar bild, nu i det tråkiga vädret. Synd att Nils grimmaserar. Det är farmor som har fotat.

Jens tog över

Nattandet av Nils, han vill gärna att någon av oss läser en bok nu är det Mamma mu som gäller. Han brukar ofta somna efer halva men ibland blir det två sager. Idag har jag varit ledig men hade ont i skallen så Nils fick gå på dagis, men imorgon blir han hemma.
Ska kanske gå på Birsta en stund. Jag var ledig förra helgen å Jens var på älgjakt så att då åkte vi till stan några timmar. Jag var lite fundersam hur det skulle gå med tanke på att han är i 2års trotts och är en äkta NEJ sägare.
Men det gick jätte bra han var så duktig. Vi gick i leksaksaffärer och var och lunchade på Barista. Men jag tycker att det är lättare på Birsta när man har barnvagnen med sig.
Har inte gjort så mycket idag, fast det kan vara ganska skönt ibland, men i morgon måste jag hitta på något annars blir jag tokig. Klarar inte av att vara hemma för länge.
Det är tur att jag har jobbet att gå till, där jag får både vuxen kontakt och får hjälpa våra små varelser. Ibland när jag jobbar natt får jag låna en liten bebis å snosa på, det är skönt att det bara är att lämna tillbaka till mamman när de blir för otröstliga. Jag trivs verkligen på mitt jobb (neonatalen på sjukhuset), jag lär mig nästan något nytt varje dag och får träffa alla sorters föräldrar. Så klart att det är jobbigt ibland oxå, när det händer något sorgligt som man inte vill ska hända. Eller när det är stressigt och det känns som att man inte hinner med sig, nästan så att vissa patienter kommer i andra hand. Men det goda överväger.
Nu börjar det en mycket bra serie på 5 som jag tänker se, som jag antar att inte ni eller brukar missa......

Kramen

Kunde inte skriva klart

På grund av att min kära son på 2½ år hade hitta något i kylskåpet som han skulle HA! Det var en alladin chokladask som jag tänkte försöka att spara till jul. De hade special pris på coop förra veckan, jag går alltid på det där som affärena försöker lura oss på. Hur som helst så var det lite svårt att förhandla med honom att det är bättre med äpple. Men den här matchen vann mamma.
Jag kommer iallafall att skriva om mitt liv, min kära familj som består av sambo Jens min son Nils och jag räknar även med min underbara bror Tommy. Han bor så klart i ett eget litet kryp in, riktigt fin 2a i närheten av Merlo slott i Timrå. Han betyder jätte mycket för mig, jag kan nog säga att han är min bästa vän. Han känner mig bäst, vet mina brister och goda sidor. Vi har gått igenom en hel del och klarat oss ur det tillsammans med hjälp av underbar gemensamma vänner. Jag kommer att skriva mer om det senare.
Jag kan ibland tycka att det är mycket enklare att skriva om hur jag känner och tänker än att prata om det. En bra ursäkt kanske men för mig fungerar det bäst.
De som inte tycker om det jag skriver behöver inte läsa heller. Men lämna gärna kommentarer om du känner för det.
Nej nu ska Nils nattas å sen blir det lite tv.

Kramen!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0