Helgen snart slut

Å tillbaka till vardagen eller vad man ska säga när man är hemma är hela veckan helg. Mmmm underbart jag klagar inte men visst det kan bli lite enformigt ibland.
Ja vad har vi gjort då, få se jo igår lördag var Theo å jag ute på en efterlängtad promenad det är helt otroligt skönt väder ute. Sedan var Jens å hämtade älgkött som han hade lämnat in till styckning i matfors, fika med Ulla Sten.
Sedan på kvällen var vi bjuden på middag hos dem tillsammans med Jenny å hennes familj. Theo sov när vi gick dit men han vaknade så klart. Å då ville han så klart ha tutte, men mamma hade bestämt sig att det inte skulle bli något den kvällen. Svar JAA mamma vann efter mycket bråk å grin.
Den var jätte god mat, så skönt att slippa laga mat själv, det hör inte till min favvo hobby direkt...
När vi kom hem skulle vi ha lite mys med chips, jag tycker bara om saltade inte massa annat trams, men det gör inte jens så jag köpte chips med salt å vinäger, FY ***** smakade inte bra mådde illa av dem. Men det borde jag ha förstott. Ja ja då vet jag det till nästa gång.

Idag har vi bakat hela dagen, bullar, brownis, snickers, chokadbollar å lite sånt. Men vi tog en liten paus mitt på dagen å gick ut å grillade korv alla fyra. Varför gör vi inte det oftare för det tar ca 5 min att gå dit i skogen med barnen. Det var jätte roligt att få göra något alla fyra, ofta är Jens borta på helgerna men nu var han hemma. Vi har haft en jätte bra helg å ser fram emot morgon dagen med drakborgen!

kramen

Bio besök

Med Jens igår vi var å såg på Jägarna 2, helt ok faktiskt. Det var inte en av de allra bästa men det var bra story. Peter Stormare var med i den å spelade (nu får de som inte sett filmen stänga av eller nåt) en ond människa kan man säga dså slipper jag avslöja för mycket. Jag har sätt han som mjuk å snäll sedan han var med på stjärnorna på slottet som gick på svt. Dessutom är han från Arbrå, villket även Nils gudfar är, han är så snäll å omtänksam. Det gör att man tror att alla är det som kommer från Arbrå, men nu kom Stormare å förstörde min bild.

Konstigt än då att man ibland blandar ihop skådisarna med rollerna de faktiskt spelar de är ju inte sig själva, ja ja nu släpper vi det där. Ni som inte sätt den se den!

Det var iallafall roligt att få göra något bara Jens å jag tillsammans, annars är det inte så ofta som vi hittar på något så. Men vi njuter av att vara familj i stället å hittar på saker hela familjen när vi är tillsammans. Par saker får vi göra när barnen har blivit vuxna eller inte vill vara med längre.

Nils å Theo fick vara hos faster å hennes familj, vilket gjorde Nils mycket glad. Då fick han leka med Vira å Viktor. Läste i faster Jennys blogg att Nils tänkte vara elak mot Theo. Måste säga att det inte är första gången. Nils har aldrig varit dum mot Theo innan men nu har det hänt flera gånger. Jag vet inte om det är någon avundsjuka eller vad det är. Men det är väll så med syskon. Theo är ganska duktig på att retas han oxå redan så att de kommer nog från båda sidor.

Jag vet själv hur det var med mig å min bror vi slogs som hund å katt varje dag. Nu är vi riktigt bra vänner ska faktiskt träffa honom idag på ikea på en lunch för att sedan gå å kolla på en telefon att mig. Ska inte köpa bara titta å checka lite priser.

Kramen!

Mina barn

Är för mig det bästa jag å Jens har, jag älskar dem över allt annat å skulle nästan kunna göra vad som hellst för dem. De kanske inte är perfekta enligt alla mallar som man ska gå efter nu, men för mig är de perfekta. Ja som alla andra föräldrar blir jag oxå tokig på dem ibland men det hör till föräldrar livet, vi utvecklas med dem. Ibland hinner inte vi med eller i svängarna.

Ja som sagt Nils är fyra och ett halvt år om man ska vara noga, han har som sagt lite problem med vissa bokstäver å uttal. Han fick göra ett test hos logopeden som visade att han var lite efter med vissa saker i utvecklingen för sin ålder. Först kändes det jätte svårt att höra eftersom att det ända jag hörde eller tolkade att han är värdelös å att jag har misslyckats som förälder.

Sedan när jag pratade om det med nära å kära å rentut sagt ältade det insåg jag att Nils är så duktig på så mycket annat. Han är så smart på så många andra saker å har så mycket kärlek å omtanke som han sprider. Har även fått höra många gånger att han har så stort huvud, som på bvc. Ja vad betdyder det då att han är missbildad eller?? Ja man börjar ju undra....

Sedan har vi lilla Theo som vägrar att äta mat, ja han lever på blaskig bm, gröt ibland å välling när det passar. Ja jag har försökt att få han till att äta vanlig mat men han vill inte ha helt enkelt. Så är han snart ett år å då ska de kunna gå själva. Men han litar inte riktigt på sig själv ännu. Han har släppt några gånger å tagit några steg men sedan tycker han att det får räcka.

Bara för att mina barn inte har kommit lika långt som vissa andra i utvecklingen betyder det då att de är sämre. Jag älskar dem lika mycket iallafall.

Min mamma var kortväxt men det gjorde aldrig henne till en sämre människa, bättre många gånger skulle jag vilja säga. Jag såg aldrig henne som annorlunda å hade aldrig problem med det. Även fast att många psykologer ville ha fram att det var så.....

KRAMEN

Då var det dags igen...

Såg att det var över ett år sedan jag skrev sist, ja och mycket har hänt. Vi har fått en Theo som blir ett år den 15 november å vi har flyttat in i vårat dröm hus eller mitt iallafall. Ja det var jag som bestämde det mesta.
Hur mås det då, ja som alla andra lite upp å ner. Men ska jobba på att det går uppåt nu. Har börjat hos en akupunktör för migränen å det har visat sig vara jätte bra.

Nils har hunnit bli fyra år, redan har lite problem med språket men han går hos en loggoped som ska hjälpa oss. Just nu tycker han inte om att träna på alla SSSSS ljud, men det går i omgångar.

Jens har bytt jobb några gånger men han är fortfarande snickare, men mest jägare om han själv får bestämma. Han har dock inte skjutit någon älg i år ännu men desto flera rävar å fåglar mm.

Tyvärr har Elvy å Sven flyttat långt ifrån oss, skellefteå. Men jag förstår dem att de vill bo nära dotter å barnbarn. Ska försöka att hälsa på dem något har dock inte gjort det ännu det har varit så mycket annat.

Vi har även världens busigaste kattunge här hemma tingeling heter den men det är en kille trots namnet.
Han är mycket social å go lite för ibland kanske å vill gärna inte lämna oss inte ens när vi ska sova.....

Ja som sagt Theo är snart ett år å det är dax för mig att åter gå till det normala, vad nu det är ska jag plugga eller börja jobba extra. Älskar stället jag jobbar på men det känns ovisst när jag inte vet vad som händer. Ska fundera ett tag till innan jag tar ett beslut.

Tänkte uppdatera lite granna i första nya inlägget, kommer lite annat framöver....

Kramis


RSS 2.0